Anmäl er till junior- och senior-DM 14-16 september - Innebandy.se
2018-07-31 11:34

Anmäl er till junior- och senior-DM 14-16 september

Senior-DM och Junior-DM spelas 14-16 september i IFU Arena.
September är en månad då de flesta senior- och juniorlag lag är igång och vill ha bra matcher. Alla lag garanteras flera matcher då DM spelas i gruppspelsform med efterföljande slutspel. Alla finaler spelas söndag 16 september. På seniorsidan är tanken att alla lag ska få kvalitativa matcher mot jämbördigt motstånd. Lagen delas därför in i grupperna utifrån serietillhörighet där man kan få möta lag från samma serie, en serie högre eller en serie lägre.

I slutspelet spelas ett "Lilla DM" för de lägre rankade lagen. De bästa lagen från "Lilla DM" kvalificerar sig för slutspel i "Stora DM" och kan alltså gå hela vägen.

På juniorsidan deltar alla lag på samma premisser, fri lottning.

Klasser:
Damer seniorlag:
DJ19: (1999-)
DJ17: (2001-)
Herrar seniorlag:
HJ19: (1999-)
HJ17: (2001-)

U-lag:
U-lag kan delta i DM men ingen spelare kan representera både föreningens A-lag och U-lag så U-laget måste stå på helt egna ben. Juniorer kan förrutom spel i sin egna klass också delta i A-laget ELLER U-laget.

Flera juniorlag:
På juniornivå kan varje förening anmäla valfritt antal lag i varje klass men samma spelare kan inte användas i två lag i samma åldersklass. * Ex: En spelare född 01 kan spela i DJ17, DJ19 och i A-laget ELLER U-laget. Har föreningen två DJ17-lag kan spelaren bara spela för det ena laget.

Åldersdispenser:
Det finns en generell åldersdispens som innebär att maximalt två spelare som är födda max ett år tidigare än aktuell åldersklass får delta per match i DM. Detta ska inte användas för att toppa laget utan för att spelare som tillhör truppen i seriespelet också ska få möjlighet att delta i DM. De överåriga spelarna blir låsta vid det yngre laget och kan inte delta i sin egen ålder. En spelare född 2000 kan alltså spela i DJ17 men får då inte delta i DJ19. 

Kostnad?
Anmälningsavgiften är 500 kr per lag. Upplands Innebandyförbund står för hallhyra, priser, sekretariat och speaker till alla matcher. Lagen betalar varsin domare vid varje match. Domararvodet bestäms utifrån hur långa matcherna är och meddelas efter att spelschemat är klart. Räkna med att arvodet ligger på samma minutpris som i seriespelet.

Sista anmälningsdatum är fredag 31/8:
Anmälan görs via mail till uppland@innebandy.se , föreningen behöver inte anmäla alla lag i en klump utan kan komplettera med nya lag hela vägen fram till 31/8. Det är fritt fram att dra ur lag utan kostnad fram till 31/8. Från och med 1/9 debiteras alla anmälda lag 500 kr oavsett om de kommer till spel eller inte.


Författare: Simon Andren