NIU Innebandygymnasier i Stockholm - Innebandy.se

Kontakt

Frågor kring idrott och studier på ett allmänt plan riktas till Stockholms Innebandyförbund enligt nedan. Frågor om specifik skola och utbildning hänvisas till skolorna direkt.

Hanna Wiklund
08-564 889 58
Öppet Hus

Solna gymnasium
Öppet hus torsdag 26 oktober, 17:00-19:00

Fredrika Bremergymnasiet
Öppet hus torsdag 9 november, 17:00-19:00

Midsommarkransens gymnasium
NIU information på skolan tisdag 24 oktober, 18:00-19:30 (hörsalen)
Öppet hus tisdag 28 november, 17:30-20:00

Åva Gymnasium

Sista anmälan till NIU
Eleven söker via ett sökverktyg på svenska innebandyförbundets hemsida innebandy.se. Sista ansökningsdatum är den 1 december.

Uttagningsträning

För att bli aktuell för någon av NIU innebandy Stockholms fyra skolor måste du skicka din ansökan senast 1 december.. Länken till ansökan finner du på Svenska innebandyförbundets hemsida www.innebandy.se

När du väl sökt skulle vi uppskatta ifall du även kunde skicka ett mail med kort info om dig själv till någon av skolorna med följande info om dig: Namn, klubb, position samt vilket/vilka lag du spelar med idag.

 

Exempelvis: Hej! Jag heter Lasse Larsson, spelar i Täby FC, Spelar oftast i Pantamera Röd men ibland även HJ3 (el. liknande). Oftast back/ MV/ forward.

Detta ger oss en liten möjlighet att se dig innan själva uttagningsdagen som äger rum i januari och ökar din möjlighet att få visa dina kunskaper för oss NIU instruktörer.

Uttagningarna är uppdelade på två tillfällen. Vid ena tillfället genomförs fystester och vid det andra är det fokus på innebandy.

4 och 11 december – Fystester. Du blir kallad till en halvdag någon av dessa datum för genomförande av fystester.
Januari – Innebandy. Du blir kallad till en halvdag i Januari med fokus på innebandy.

 

Läs mer om skolorna på respektive skolas hemsida, se länkar till höger! 

NIU

Instruktörer på NIU

Fredrik Jonsson
Tibble Gymnasium
jonsson1@outlook.s

Tobias Ljungholm
Midsommarkransens gymnasium
tobias.ljungholm@stockholm.se

Richard Gårdman
Solna Gymnasium
richard.gardman@solna.se

Joackim Borgqvist
Fredrika Bremergymnasiet
Joachim.borgqvist@haninge.se


Mvh
NIU Stockholm

Nationellt godkända idrottsutbildningar - NIU

Höstterminen 2011 startar nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) på utvalda gymnaseskolor i landet. Tillsammans med Riksinnebandygymnasiet (RIG) i Umeå ska innebandyns NIU ge särskilt talangfulla innebandyspelare chansen att satsa på sin idrott under gymnasietiden.

I en så stor idrott som innebandy är det viktigt att ge många killer och tjejer chansen att göra en idrottssatsning medan man går på gymnasiet. Satsningen kan göras på tre nivåer:

RIG tar in elever från hela landet, och eleverna som går där ska bedömas ha chans att tillhöra världseliten som seniorspelare. Eleverna ges plats efter särskilda uttagningar. 

NIU har huvudsakligt ansvar för innebandyspelarna inom sitt NIU-område, och eleverna som går där ska bedömas ha chans att tillhöra nationell elit som seniorspelare. Eleverna ges plats efter särskilda uttagningar.

Lokala gymnasier tar normalt in elever från närområdet, och eleverna tas in på betyg.

Det är endast på RIG och NIU eleven kan läsa ämnet specialidrott, upp till 700 poäng. RIG och NIU är elitidrottsgymnasier i den mening att eleverna som går där ska förberedas för att tillhöra framtiden seniorelit i innebandy. 
 
Eleverna till RIG och NIU tas ut med bedömning av elevens innebandyfärdighet och möjlighet att klara utbildningen som avgörande faktorer. Fördelen med RIG och NIU är att det idrottsliga urvalet gör att flera duktiga elever hamnar på samma ställe och däremd ger en speciell idrottsmiljö som är utvecklande för eleverna.

På lokala gymnasier görs idrottsfördjupningen med andra kurser, normalt 200 poäng, och satsningen är upp till elevs ambition på lokala gymnasier.