2008-02-25 10:50

Spännande serieavslutningar

I helgen blev Telge SIBK klara för kval till damernas division 1. Man säkrade seriesegern genom 5-0 mot Trosa Edanö på lördagseftermiddagen hemma i Wasa Sporthall inför drygt 100 åskådare. Sista omgången spelas 1-2 mars. Vi säger grattis till Telge och önskar dem lycka till i kommande kval.

Herrtrean är inne i ett extremt spännande slutskede. Serieledande Strängnäs IBK förlorade hemma mot Nyfors med 4-6 inför 150 personer. Detta innebär att Nyfors gav sina lokalkonkurrenter Torshälla en serieledning och ett mycket bra utgångsläget inför den sista omgången på lördag kl 15.00. Torshälla leder serien med 43 poäng och 84 plusmål. Två ligger Strängnäs IBK med samma poäng, men med 65 plusmål. Torshälla möter Trosa Edanö hemma, medan Strängnäs möter Södertälje borta. Bottenstriden i herrtrean var avgjord sedan tidigare. Björkvik åker ur och Järna får försöka kvala sig kvar.

I Herrar division 4 är det två omgångar kvar där Telge City, Kringelstaden och Pershagen slåss om direktplatsen och kvalplatsen. Mycket spännande upplösning, som kan avgöras i sista omgången när Tälje City och Kringelstaden möts. Även i botten är det hård kamp, där Södertälje U, Oppeby, Kärrviolen och Nykvarns IK slåss om att undvika niondeplatsen, som innebär kval. Klassiska IBK Kringlan är redan klara för nedflyttning.

I herrfemman pekar det mesta mot att Nykvarns IF U tar klivet upp och Åker får kvala. I botten tätnar kampen och efter att SöIBF:s tävlingskommitté beslutat att frånta IK Weda, Torshälla U och Telge U en del poäng, så har det skett en del omkastningar.

I vår lägsta distriktsserie, division 6, återstår tre omgångar och det är väldigt jämnt i toppen, där Nyfors U, Nyköping City, Kolpenäs och IFK Mariefred alla har chans till direktuppflyttning och kvalplats.

I damtrean ser Telge U ut att ta hem förstaplatsen. Om den sedan leder till uppflyttning får man avvakta. Det krävs nämligen att Telges A-lag först klarar av att att avancera till division 1 för att U-laget ska få ta steget upp i division 2. Södertälje IBK har säkrat förstaplatsen och är också klara för uppflyttning.

I Herrar juniorer 89/90 säkrade Södertälje serieseger förra helgen genom att bortaslå trean Onyx med hela 4-12. Nykvarn blitr med största sannaolikhet tvåa medan kampen om tredjeplatsen är hård mellan Onyx och Flen.

Aktuella tabeller:

Damer division 2
Damer division 3
Herrar division 3
Herrar division 4
Herrar division 5
Herrar division 6
Herrar juniorer 89-90

 

 


Författare: Jonas Olsson