God Jul och Gott Nytt År! - Innebandy.se
2007-12-21 12:20

God Jul och Gott Nytt År!

Vill först och främst önska alla innebandyvänner en riktigt trevlig helg, det är ni alla värda.

Vill på det här sättet försöka summera året 2007 och titta framåt mot 2008.

2007 har för innebandy-Södermanland varit intensivt och händelserikt. Sportsligt har 2007 varit ett bra år. Vi har fler lag i förbundsserier än på många år. Vi har som målsättning att ha ett dam och ett herrlag i högsta serierna, vi är på gång, men vi har en bit kvar. Distriktslagen är också på rätt väg. Lars Lundström och hans hjälpredor gör allt vad dom kan för att organisera upp verksamheten och förhoppningsvis kommer det att visa sig även sportsligt.

Inom styrelsen har vi jobbat på bra och tagit fler strategiska beslut som är viktiga och som kommer att ge oss alla bättre förutsättningar. Vi har startat ett samarbete med SISU, något vi tidigare inte varit bra på. Vi kommer tillsammans att jobba med föreningsutveckling. Det innebär att våra föreningar har via SöIBF och SISU möjligheten att jobba med sina organisationer och öka möjligheten till framgång. Vi kommer vidare att samarbeta för att få fler och bättre utbildningar, framförallt för våra ungdomsledare och domare.

Vi har tagit beslut om att flytta vårat kansli till Nyköping. Det finns många anledningar till det.

1. Vi får andra klubbar och idrottsorganisationer i vår närhet. SISU sitter också i samma lokaler. Vi måste ha närhet och samarbeten med andra för att kunna utvecklas.

2. Bättre ekonomi. Vi kommer att spara rätt mycket pengar då lokalerna blir billigare. Detta medför att vi kan satsa pengar på innebandyrelaterade saker istället för lokaler.

3. Arrangemang. Vi har målsättningar att arrangera stora innebandyevenemang. Då krävs det att vi finns i bra lokaler. Vi har sökt distriktslags-SM för kommande år, vi har stora förhoppningar om att få det till Nyköping.

4. Vi vill satsa pengar och resurser på att hjälpa lag med träning och utbildning, med tanke på vår målsättning om lag i förbundsserier. Rosvallaområdet ger oss bra möjligheter till träning och kurslokaler för detta ändamål.

5. Vårat samarbete med SISU förenklas eftersom vi sitter i samma lokaler.

Vi kommer 27 januari att arrangera en innebandydag i Nyköping. Vi har samarbetat med Balrog som flyttar ner sina elitmatcher den dagen. Vi kommer att kunna erbjuda Balrog – Örnsköldsvik i damernas elitserie och Balrog – Järfälla i herrarnas superliga. Dessutom spelar Onyx dam- och herrlag sina hemmamatcher samma dag. Vår förhoppning är att arrangemanget blir så pass bra att vi kan ”turnera” vidare med konceptet till bland annat Eskilstuna och Katrineholm. Vår ambition är att visa upp elitinnebandy i vårat distrikt, tanken med det är att marknadsföra innebandyn bland våra ungdomar och att få media mer intresserad av vår sport.

SISU och SöIBF kommer att i ett nära samarbete med Katrineholm och Trosa jobba med ett projekt där vi tillsammans ska utveckla föreningarna och ge dom de bästa förutsättningarna att bedriva en bra verksamhet, och gärna framgångsrik. Projektet kommer att pågå under ett par år.

Vi nyanställer Per Bengtsson på kansliet. Han kommer att lägga 50% av sin tid på föreningsutveckling. Det innebär att flertalet klubbar kommer att erbjudas hjälp och stöttning i sitt arbete. Per kommer att ta hand om alla utbildningar, vilket vi har saknat den senaste tiden.

Per kommer förövrigt från Stockholm. Han har ett förflutet inom innebandyn, och har utbildat sig inom idrottsledarskap i Falun. Han är steg tre utbildad och har även kursledarutbildning.

Till slut vill jag bara säga att jag ser fram mot 2008. Jag vet att med alla eldsjälar vi har, tillsammans med alla duktiga spelare kommer Södermanlands Innebandy ha många framgångsrika år framför sig.

God jul alla, se till att ladda batterierna under helgerna, det blir full fart 2008!

 

Stefan Johansson

Ordförande Södermanlands Innebandyförbund.

 

 

 

 


Kontaktperson: Stefan Johansson
Författare: Jonas Olsson