Flens Innebandy - årets förening - Innebandy.se
2007-11-26 14:00

Flens Innebandy - årets förening

Den 30 december kommer Årets Förening att koras. Detta görs i samband med den direktsända TV-galan ”Våra eldsjälar – Svenska Rikslotteriets Galakväll. Flens Innebandyförening är en av 20 bland Sveriges alla föreningar som nominerats. Flens Innebandy har nu chansen att bli en av fem stipendiater i kategorin Årets förening som får ta emot 50 000 kronor.

Galan hålls på Globen där representanter från Flens Innebandy kommer att finnas på VIP-plats! Galan kommer att ledas av Peter Jihde och Agneta Sjödin och scenen kommer att fyllas av kända artister. I den jury som slutligen kommer att besluta om vilka föreningar som får priserna märks idrottspersonligheter som Carolina Klüft, Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson, fotbollsspelaren Lotta Schelin, Paulo Roberto m.fl

Fakta om Flens innebandy:
Flens Innebandyförening bildades 1996 och hade då endast ett herrlag i seriespel. Under de år som gått har föreningen växt till en av Flens största idrottsföreningar. 1998 startades de tre första ungdomslagen. Sedan dess har verksamheten utökats till att numera omfatta tre seniorlag, sex ungdomslag i seriespel, sex knattelag och två lag i olika åldersgrupper för funktionshindrade. Vi har numera fler än 300 spelare i föreningen. Herrlaget har klättrat i divisionerna och spelar i Div 3, vilket är den högsta distriktsserien. Damerna avancerar för varje år i Div 2.

Under en säsong spelar föreningen ca 250 matcher från knattar till senior. Vi har lag som deltar och visar upp sig i Cuper över hela landet t ex i Örebrocupen, Stadium Cup i Norrköping, Buster Cup i Mora, Linköping Floorball games och Viking Line Cup på Åland.

Föreningens verksamhet bygger helt på ideella insatser från ledare, styrelse och föräldrar som gör ett enormt arbete för våra ungdomar.

 


Kontaktperson:
Författare: Jonas Olsson