Domarbrist råder - Innebandy.se
2008-04-09 06:43

Domarbrist råder

Domarkommittén vill informera alla föreningar att det råder domarbrist. I vissa delar av Sörmland är det riktigt illa och där måste föreningarna ta större ansvar. I år har det varit ohållbart och så orkar inte DK jobba.

Domarna i Södermanland måste vårdas bättre. Domarrum och en kallelse måste tillämpas mer och bättre. Vuxna människor måste ta fullt ansvar för att domarna ska trivas. 

Om läget försämras så måste något göras akut. DK tittar på att föreningarna själva får tillsätta sina matcher. Lag som inte kallar till match kan även tänkas bli helt utan domare.

Många ungdomar vågar inte satsa på domaryrket fullt ut. Det räcker med att en ledare beter sig illa en gång under en match. Domarna känner sig inte uppskattade i sin roll,  där kan mycket förbättras för framför allt domarklimatet före och under matcher.

Kvaliten och statusen måste höjas.
Föreningar/lag som inte kan se till att domarna får egna omklädningsrum kanske heller inte ska få domare i samma utsträckning.

Föreningarna måste jobba mot sin kommun för att se till att domarna är säkra och trygga samt att dom minst har ett eget domarrum att vara i. DK jobbar aktivt mot en förbättring men det är  trögt och vi behöver definitivt föreningarnas hjälp.

Många kvinnliga domare har genom åren slutat döma och en sak som legat högt på deras lista är just tillgången till domarrum. Vill vi i Södermanland ha kvinnliga domare måste det ske förbättringar där väldigt snart.

Hälsningar

SöIBF:s domarkommitté

Diskutera gärna ämnet i Gästboken


Kontaktperson: SöIBF:s kansli