2009-01-13 15:50

Tabell för Damer division 2

I Damer division 2 räknas förutom den officiella tabellen en särskild tabell, som gäller för den kvalplats till division 1 som Södermanland har, ut. Detta beror på att det finns ett U-lag i vår division 2-serie, Telge SIBK U, vars matcher enligt Svenska innebandyförbundets bestämmelser inte får räknas in när det gäller kampen om kvalplatsen.

i SöIBF:s tävlingsföreskrifter 2008/09 står detta angivet på följande sätt (under 1 kapitlet, 1 &, 6 punkten):
I damer division 2 räknas förutom den officiella tabellen, en särskild tabell ut. Denna tabell utgör grund för vilket lag ska deltaga i kvalet till damer division 1. Den särskilda tabellen uträknas på samma sätt som den officiella med undantag av att samtliga matcher med utvecklingslag/reservlag räknas bort. Den officiella tabellen gäller dock för ev nedflyttning och prisutdelning mm.

Tyvärr finns det inte möjlighet att hantera tabeller av det här slaget i Innebandysveriges datasystem IDA, utan SöIBF har nu gjort en egen tabelluträkning vid sidan om. Tabellen finns tillgänglig under Resultat/Spelprogram-länken, men den kommer att uppdateras med viss fördröjning (max en dag) i och med att koppling till IDA inte kan göras. 

 


Författare: Jonas Olsson