Distriktslags-SM är över - Innebandy.se
2009-04-07 09:44

Distriktslags-SM är över

För första gången har ett distriktslags-SM avgjorts i Södermanland och det blev ett mycket lyckat arrangemang.

Sportsligt gjorde våra egna lag ungefär vad som förväntades av dem, även om man hade haft lite förhoppningar om någon överraskning. Man kan ju t ex inte låta bli att tänka på vad som hänt om våra damjuniorer sluppit slutsegrarna Västerbotten redan i kvartsfinalen. Tjejerna gick ju trots allt genom gruppspelet obesegrade.

Men det är inte de tankarna man främst har efter detta jättearrangemang, utan det är hur oerhört lyckat det blev, hur nöjda alla deltagare och publik var och hur häftigt det var att ha framtidens innebandystjärnor och så mycket folk från hela innebandysverige samlade till en riktig fest.

Bakom arrangemanget stod de tre parterna Svenska innebandyförbundet, Södermanlands innebandyförbund och Onyx Innebandy. Att det verkligen blev en succé ligger dock den sistnämnda parten, föreningen Onyx. De har lagt ned en enorm arbetsinsats på att göra ett riktigt professionellt arrangemang och som de lyckades.

Många gäster var lyriska över hur bra arrangemanget och allt omkring var ordnat ...eller ordnades på plats, för det hände en del på resans gång som löstes snabbt och smidigt. En uppskattning säger att nästan 3000 arbetstimmar lades ned i ideellt arbete under veckan då distriktslags-SM genomfördes.

Läs mer om hur tävlingsgeneralen Fredrik Strandlund summerar distriktslags-SM på Onyx´ webbplats.

Vi måste helt enkelt avrunda med ett jättestort tack till Onyx Innebandy som gett Sörmländsk innebandy så mycket goodwill.

Mer att läsa om distriktslags-SM:
Innebandymagazinet (som hade ett repotageteam på plats och rapporterade flitigt på sin webbplats)
Meningsfullt.se (Videosammandrag och bilder från Södermanlands matcher)
Onyx innebandy
Egna bilder
Webbplatsen för distriktslags-SM

 

 

 


Författare: Jonas Olsson