Avgörande slutstrider - Innebandy.se
2009-03-09 11:11

Avgörande slutstrider

Våra högsta distriktserier är ju redan slutspelade. I helgen som gick avgjordes och slutfördes Herrar division 4 och medan dramatiken lever i såväl herrfemman och herrsexan som herrjuniorserien.

I herrfyran var sedan tidigare Åker avsågade i bottenstriden, men kampen om andraplatsen, som innebar uppflyttning, var hård mellan Oppeby och Katrineholm. Katrineholm var tre poäng och sju mål efter Oppeby och behövde gå för fullt mot Kringelstaden. Nu blev det ”bara” 3-2, samtidigt som Oppeby vann mot Nykvarns IK med 6-3. Den gamla föreningen Oppeby SK, som nyligen firade 20-årsjubileum, upp till högsta distriktsserien för första gången någonsin.

I division 5 avgjordes troligen kampen om andraplatsen i lördags när Torshälla U slog Strängnäs IBK U med 6-0. Torshälla U har, med en omgång kvar, tre poäng och 40 plusmål mer än Strängnäs U. Sedan tidigare är Kolpenäs klara seriesegrare och Hammaren klart för nedflyttning.

I division 6 ser IFK Gnesta ut att gå mot serieseger, trots förlust i lördags mot tabellfyran Kvarnen. Kampen om den andra uppflyttningsplatsen hårdnade i och med att IK Standard överraskande förlorade mot Valla och Onyx IBS U vann mot Björkvik U. Nu har båda lagen samma poäng inför sista omgången, men IK Standard har +61 i målskillnad mot Onyx´ +43.

I Damtrean säkrade Södertälje Balrog U seriesegern i söndags borta mot Nykvarn U genom att vinna med 1-2. Kampen om andraplatsen står mellan Strängnäs IBK och Onyx U, som båda har en match kvar att spela. Strängnäs är dock bästa icke-utvecklingslag i serien och kan räkna med uppflyttning till damtvåan.

I Herrjuniorserien är kampen om segern stenhård. Med en omgång kvar så har både Nykvarn och Onyx 25 poäng, men bakom finns Strängnäs som har en match mindre spelad och 24 poäng. Serien kan ha avgjorts förra helgen när Strängnäs vann över Onyx med 7-2.

Aktuella tabeller:
Damer division 3
Herrar division 4
Herrar division 5
Herrar division 6
Herrar juniorer 90-91

 


Författare: Jonas Olsson