2014-10-10 14:29

Seriestarten närmar sig

Vi har kollat av med Johan Svärd i Onyx damer hur det står till inför seriestarten.

Hur är läget i laget?

Det är bara bra. Mycket nytt som börjar falla på plats. Laget börjar ta form och vi börjar hitta våra roller. Vi har bra konkurrens på alla platser vilket skapar fart på träningarna.

 Några nyförvär/förluster?

Mathilda Andersson från Trosa .  Mariette Karlsson som gör ”comeback”. Sen har vi ett par ”egna produkter” som klivit in i truppen på ett bra sätt.  

Vad har ni för målsättning?

Resultatmässigt är det helt omöjligt att spekulera i, vi vet inte vad som händer i de andra lagens trupper. Vi ska komma väl förberedda till säsongen och sen får vi se hur långt det räcker. Vi ska se till att bygga ett lag som våra yngre tjejer i klubben ska sträva mot och vilja spela i. Målet är utveckling både individuellt och som lag.

Vilka vinner serien?

Favoriter är väl förra årets segrare Trosa. Men jag tror Telges nya u-lag kan vara en joker. Kommer säkert vara ett par spelare med i det laget som tränar med A-laget och på så sätt får SSL tempo med sig.

Vem får sitt genombrott i år?

Beror på vad man menar med genombrott.  Kan väl säga såhär istället. Jag tror att alla som följer serien kommer veta vem Josefin Dahlander är när vi summerar efter säsongen.

Spelare att hålla ögonen på?

Skulle kunna nämna ett flertal men dessa fyra skulle jag inte vilja ha i motståndarlaget: Mathilda Andersson, Josefin Dahlander, Frida Ahlerup och Anna Duseng.

Vilket lag möter ni i seriepremiären?

Flen borta, Hammarvallen, den 12 okt kl. 13.00

 

Vi tackar Johanoch önskar Onyx lycka till i serien.


Författare: Niclas Andersson