Seriestarten närmar sig - Innebandy.se
2014-10-10 14:23

Seriestarten närmar sig

Vi har kollat av med Marcus Holmberg i IK Standard hur det står till inför seriestarten.

Hur är läget i laget?

Det har sett bättre och bättre ut de senast veckorna med tanke på de ganska stora förändringar som skett sedan förra säsongen vad gäller träningsupplägg och spelsystem. Vi började träna inomhus den 4:e augusti och har sedan dess fokuserat mycket på de fysiska och taktiska momenten. Framförallt har vi fokuserat på att komma in i det tilltänkta spelsystemet, och som alltid när något är nytt så tar det lite tid. Men vi är på rätt väg med ett antal träningsmatcher framför oss.

Några nyförvär/förluster?

Vi har tappat Joakim Carlsson till Kungsör med anledning av boendesituation. Istället har vi fått in Marcus Moberg som vi tror kommer ersätta Joakim mycket väl på backpositionen.

På forwardssidan har Oskar Åberg och Robert Larsson anslutit, två spelare med mycket rutin och som kommer tillföra ytterligare några nivåer i laget.

Vad har ni för målsättning?

Etablerar oss i division 2

Vilka vinner serien?

Katrineholm

Vem får sitt genombrott i år?

Vår unga målvakt Chistoffer Lindberg.

Spelare att hålla ögonen på?

Det finns ett antal spelare som debuterar på division 2-nivå som vi tror kan ta ytterligare steg i sina karriärer och som vi tror kommer kunna överraska. Men vi har samtidigt ett antal spelare som varit med tidigare och som håller hög nivå. Därför vill vi vänta med att svara på den frågan innan vi sett laget i fler matchsituationer då båda (tränarna) är nya i klubben sedan ungefär två månader tillbaka. Vi kan dock konstatera att det är en väldigt homogen grupp av spelare vi förfogar över.

Vilket lag möter ni i seriepremiären?

Vi möter IFK Gnesta hemma i Vilstahallen.

 

Vi tackar Marcus och önskar IK Standard lycka till i serien.


Författare: Niclas Andersson