Ordföranden har ordet! - Innebandy.se
2014-06-09 08:40

Ordföranden har ordet!Jag som tog över ordförandeklubban efter Stefan J förra veckan heter Jan Berg, men jag svarar under mina smeknamn ”Janis” eller ”Janne”. Jag är från Eskilstuna där jag varit aktiv inom innebandyn sedan mitten av 80-talet.

Att jag tog uppdraget var dels på grund av en stor kärlek och energi till och för sporten, men dels lika mycket för att det känns som att vi har en mycket väl fungerande styrelse, energiska kommittéer och ett harmoniskt kansli. Dessutom att det ser ut som att de vikande siffror vi haft i antalet utövare och lag de senaste säsongerna nu vänt uppåt igen vilket gör framtiden intressant.

Men vi har utmaningar framför oss. Vi är återhållsamma med ekonomin i förbundet, men måste spara än mer de närmaste åren. Vi har en stor utmaning med implementeringen av SIU i vår verksamhet. Vi kommer att jobba med ”behållaperspektivet”. Vi har en ambition att starta upp en enklare form av serie för de som av olika anledningar inte kan eller vill satsa fullt ut just för tillfället. Vi har haft tre medlemmar från domarkommittén på observatörsutbildning under våren som kommer att hjälpa våra domare. Vi ska anordna utbildningar för de matchvärdar vi kräver fr.o.m. nästa säsong. Vi kommer att bjuda in våra distriktslagledare en halvdag under vår planeringshelg för diskussioner. Vi har för avsikt att lägga ut en kalender på hemsidan där alla viktiga händelser ska in och även när styrelse- och kommittémöten kommer att äga rum.

Och så vill vi att arbetet med att tvätta bort "vi"- och "ni"-stämpeln fortgår. Vi sitter alla i samma båt och ska prata med varandra och inte om varandra. Se till att prioritera serieträffarna under DM-helgerna. Viktiga möten och viktigt att veta att den information våra kommittéer vill få ut hamnar i rätt händer vilket även hjälper kansliet som då slipper svara på samma frågor om och om igen.

Vi kan inte tillgodose alla önskningar ni har, men vi kan alltid lyssna på alla. Vår ambition är att ni alltid ska få svar på era mejl och vi ska hinna prata med er i telefon eller i hallarna om ni vill det.

Vi ses i hallarna.


Jan Berg,
Ordförande Södermanlands Innebandyförbund