2012-08-13 08:37

Vad hände sen?

För några månader sedan upplevde vi det bästa årsmötet som varit inom SÖIBF. Den närvaron och de diskussioner som vi hade är bara utvecklande för innebandyn. Styrelsen som blev vald har en känsla av att det var ett vägskäl för innebandyn i Södermanland. Den vägen vi nu väljer kommer att andas utveckling, utbildning och framåtanda.

Det styrelsen jobbat med sedan årsmötet är att öppna upp organisationen, göra den mer transparent. Vi har också haft ett fokus på vad föreningarna förväntar sig av oss som förbund, men också vad vi som förbund förväntar oss av er medlemmar. Ni föreningar som givit oss förtroendet.

Vi håller som bäst på att rekrytera en ny kraft, som operativt kan ta taktpinnen och genomföra de beslut som vi gemensamt tagit. Det känns bra, och vi kommer att hitta rätt. Intresset har varit väldigt stort att ta del av den resa vi är ute på.

Vi planerar också en workshop tillsammans med er föreningar. Någon gång under hösten kommer vi att bjuda in till en framtidskonferens där ni föreningar får vara med och påverka SÖIBF:s agenda. Vi förväntar oss samma uppslutning som årsmötet, och som vi ser det är denna konferens det viktigaste vi har framför oss, på kort sikt. Så hjälp oss att hitta rätt i vår verksamhet. Kallelse kommer ut inom kort.

Vi kommer också från och med augusti att lägga ut alla protokoll från våra styrelsemöten på vår hemsida. Detta också för att öppna upp, och ge er chansen att ta del av de beslut och det arbete som vi utför.

Vi hoppas att dialogen mellan föreningarna och förbundet kommer att utvecklas, och att vi tillsammans kan göra Södermanland till ett framgångsrikt distrikt. Den enda vägen dit är att vi gör det tillsammans. Någon annan väg finns inte.

Jag hoppas att ni alla föreningar och spelare har en bra försäsong, och att ni förbereder er på bästa sätt. Just en försäsong håller vi i den nya styrelsen på att genomföra, vi vill också skörda ett bra resultat i vår framtid.

Trevlig sensommar, vi syns i hallarna.

Stefan Johansson
Ordförande Södermanlands Innebandyförbund