Tre raka vinster för P15 - Innebandy.se
2012-01-06 22:23

Tre raka vinster för P15

Så har då Södermanlands P-15 killar spelet sin 3:e match i Distriktslags SM i Karlstad. Denna 3:e match som brukar vara både jobbig och svår att få igång alla cylindrar till. Särskilt när man sedan tidigare hade 2 raka vinster med sig är det lätt att slappna av och vara ganska nöjd.

Det var tydligen något man i ledningen hade tänkt på och började för första gången i den här turneringen att spela på 2 femmor. Här gällde det och koncentrera sig på det man vet att man är bra på och framför allt gå för fullt över hela planen hela tiden.

Tyvärr fick det inte den effekt som man hade hoppats på utan det såg lite stelt och omotiverat ut på flera håll, även om man tog ledningen med 1-0, som stod sig perioden ut.

Inför andra perioden ändrade man om lite och gick upp på 3 femmor samt blandade om backparen och då kom även spelet igång och spelade såg mycket bättre ut än i första perioden. Visst tilläts motståndarna kliva upp och ta en del avslut men alla utomen1 fångade Blomqvist som stod i denna match in med stora håven utan några som helst problem. Man lyckades även hänga dit två mål.

54 sekunder av tredje perioden tog det innan Södermanland punkterade matchen och såg till att soppan var slut hos Hälsingland. Efter det så var det spel mot ett mål Södermanland ägde i princip hela sista perioden och gick helt rättvist ifrån och vann matchen till slut med hela 8-1. Man såg även till att lufta samtliga spelare i slutet av matchen.

Det man tar med sig ifrån denna match är det fortsatta lysande boxplayet. Man har fortfarande inte släppt in något mål med en man mindre på planen. Matchens gigant var Gustav Widuss som stod för 1 mål och 3 assist och blev utnämnd till matchens artist för andra gången i turneringen. Gustav är även i topp i poängligan på 12 poäng.

Nu väntar match i morgon kl 17.00 mot ännu obesegrade Uppland. Vinst där och man är vidare i turneringen.

 

Länkar:
Värmlands Innebandyförbunds SDF-SM-undersida
Spelschema, resultat och poängligor
Livesändning av finalerna


Kontaktperson: Mikael Åhlund
Författare: Jonas Olsson