Då var Distriktslags-SM i gång - Innebandy.se
2012-01-06 21:22

Då var Distriktslags-SM i gång

Då var Distriktslags-SM i Karlstad i gång för fulla muggar. Södermanlands båda lag F-15 och P-15 har hunnit med att spela två matcher vardera.

F-15 tjejerna fick tuffast möjligt motstånd när man redan i öppningsmatchen ställdes mot erkänt starka och topptippade Västmanland. Det blev förlust med 5-0 och Södermanland var aldrig riktigt nära att kunna störa motståndarna i den här matchen.

I den andra matchen så fick man möta Örebro. Ett Örebro som åkte på ordentligt med däng i sin öppningsmatch med 1-7 mot Skåne. I en inte allt för välspelade match så drog till slut Södermanland det längsta strået och Sofia Mangs 2-1 mål i början av tredje perioden skulle visa sig räcka till seger!

Nu väntar hittills obesegrade Skåne i morgon och där en vinst måste till om man vill gå vidare ifrån gruppen till slutspelet.

P-15 hamnade i grupp 4 och fick i sin öppningsmatch möta Småland. Ett Småland som tillsammans med Uppland har tippats som favoriter till att gå vidare ifrån gruppen.

I en ganska jämn första period var Södermanland i ledning med 2-1 efter mål av Martin Cederin och ett powerplaymål av Marcus Iwar. Det var inget skönsspel som visades upp, utan lagen kände mest på varandra och spelade disciplinerat försvarsspel och inte många chanser bjöds det påifrån något av lagen.

I andra perioden tog Småland över taktpinnen och kvitterade också helt rättvis efter 01.40 av perioden. Och utan en storspelande Gustav Blomqvist i Södermanlandsmålet hade det  kunnat runnit iväg med ett par till baklängesmål till. Gustav storspelade med bra hjälp av sina backar och ställningen var 2-2 inför sista perioden.

I tredje perioden fick Södermanland utdelning direkt. Efter 58 sekunder trycker Martin Törnhjelm dit ledningsmålet på pass av lagkapten Gustav Widuss.

10 minuter senare är det återigen dags för firma Törnhjelm-Widuss att visa upp sig och Södermaland kliver ifrån och har skapat sig en 4-2 ledning som man sedan kallt kan spela på.

Innan perioden är slut så ökar Widuss på till 5-2, ett resultat som sedan står sig till slutsignalen.

Skönt att börja med en seger! Alla gjorde ett jättejobb där ute på banan och gjorde precis det som man i ledningen ville se. Extra pluss delas ut till Blomqvist i målet, som var den avgörande länken för vinst i den här matchen.

Det blev vinst även i den andra matchen för Södermalands P-15 killar. På lördagseftermiddagen stod Västernorrland för motståndet och återigen var det en Södermalandsmålis i form av Kevin Nåtby som klev fram och spikade igen och blev utnämnd till matchens spelare.

Södermanland startade bäst och hade en 2-1 ledning med sig in i periodpausen efter första perioden. Framför allt var det det defensiva arbetet som som var riktigt bra tillsammans med bra målvaktsspel.

I andra perioden så drar Södermanland på sig ett gäng utvisningar men man var grymma i sitt boxplay och tillät inte motståndarna skapa några egentliga heta och farliga lägen. Perioden slutar även denna med 2-1 till våra grabbar.

I sista perioden kontrollerar Södermaland spelet fullt ut och är aldrig riktigt hotade någon gång. Man är det spelfördelande laget och även om Västernorrland lyckas reducera till 3-4 efter 10 minuter kändes det aldrig riktigt farligt och Södermaland kunde helt rättvist avgöra matchen genom Daniel Johansson.

En mycket bra match med ett bra försvarsspel och hårt arbete över hela banan var nyckeln till denna seger. Nåtby i kassen gjorde några riktigt bra räddningar som även det bör nämnas.

Det ända smolket i bägarn är att laget fortfarande släpper till lite för många och enkla spelvändningar för motståndarna. Något som man i ledningen och laget kommer att försöka rätta till redan i kvällens match mot Hälsingland. En match där man att man kommer få äga mycket boll och vara det styrande laget.

Länkar:
Värmlands Innebandyförbunds SDF-SM-undersida
Spelschema, resultat och poängligor
Livesändning av finalerna

 


Kontaktperson: Mikael Åhlund
Författare: Jonas Olsson