2012-03-22 07:41

Avgörandets helg

Under helgen sker en hel del avgöranden, när våra serier spelar sina sista omgångar. Flen är redan klara för kval till D1 på damsidan, medan H2 fortfarande inte är helt avgjord, varken i toppen eller botten. 

I våra förbundsserier har fortfarande Torshälla chansen att klara sig kvar i H1 och Onyx en liten chans att klara sig kvar i Södra Allsvenskan.. Ettan och tvåan i H2, Trosa Edanö och Strängnäs, möttes i en seriefinal förra helgen. Då, inför fantastiska 580 personer, i Hedebyhallen, vann hemmalget och gick upp på förstaplatsen. Inför sista omgången har Trosa Edanö ett tvåpoängsförsprång mot Strängnäs. Kan Katrineholm skrälla på hemmaplan i sista omgången och stjälpa Trosa Edanös planer på kval?

I D2A har Flen redan avgjort serien med en omgång kvar. För dem väntar nu kval mot tvåan, just nu Bele Barkarby, i Stockholms serie. Kvalet avgörs i ett dubbelmöte.

En riktigt spännande streckstrid väntar i bottenstriden i H2. Björkvik och Onyx IBS krigar runt nedflyttningsstrecket med samma poäng. Onyx har fördel av bättre målskillnad, med Björkvik har fördelen av hemmaplan och tabellmässigt lättare motstånd i sista omgången. Även åttan Södertälje IBK ser ut att få kval för att hålla sig kvar, men det beror på hur det går för Torshälla i division 1.

Torshälla har varit utdömt i Div 1 mellersta Svealand, men håller ännu hoppet vid liv. Vid vinst mot mottenlaget Linköping Ungdom samtidigt som Westervik förlorar innebär nytt kontrakt. Åker Torshälla ur kvalar även åttan, Södertälje IBK, i vår H2-serie. Klarar sig Torshälla kvar slipper åttan kvala. Detta får även återverkningar i H3 där I samma serie var Nykvarn länge med i striden om en allsvensk plats, men de chanserna är nu borta. Södertälje IBS ligger på en trygg femte plats.

Slutligen har vi en spännande slutfight i Nyköping. Onyx har haft en tung säsong i Södra Allsvenskan. Man har haft många chanser på slutet att ge sig själva ett bra läge, men med endast en poäng på de fyra senaste omgångarna är man nu tvingade att vinna samtidigt som konkurrenterna Skoghall och Partille förlorar. Dessutom måste man hämta in fyra mål på Skoghall, som man f ö förlorade mot med 6-5 förra helgen, när Värmlänningar satte segernålet med endast sju sekunder kvar. Spännande upplösning på lördag kl 19.00 när sista omgången avgörs.

Damer Division 2 A (Vår)
Herrar Division 2
Herrar Division 3

Allsvenskan Södra
Div 1 mellersta Svealand

Upp-, nedflytt & kvalspel

 


 


Författare: Jonas Olsson