Färdigspelat för Sörmland - Innebandy.se
2011-01-08 23:02

Färdigspelat för Sörmland

Då var det färdigspelat för Sörmland. P15-laget orkade inte hålla emot hela matchen i kvartsfinalen mot Stockholm.

Referat från matchen, signerat Micke Åhlund:

Stockholms IBF - Södermanlands IBF 5-0

Ja happ! Då var det dags för kvartsfinal för våra P-15 grabbar. Efter att ha gjort en gedigen insats rakt igenom mot Småland och enkelt vunnit med 7-3 så står nu Stockholm som motståndare. Ett Stockholm som nästan alltid i dessa sammanhang ses som stora favoriter.
Stockholm började SM lite som vanligt kan man säga med att rulla runt på alla man hade med sig och fick endast med sig 3-3 mot Västmanlands IBF, jumbon i deras grupp. Sedan trampade man igång ordentligt och slog Västerbottens IBF med hela 13-1, Skånes IBF med 7-4 och för att slutligen avsluta med 1-1 mot tvån i grupp 2 Västernorrlands IBF.

Givetvis har man som alltid många duktiga spelare i Stockholms lag. Ska man nämna några så får det bli Järfällas back Adam Forslöv som har en ruskigt bra direktskott. Målskytten Tommy Bolin som delar 6:e platsen i poängligan med Robban Andersson är en annan som grabbarna måste hålla koll på. Skjuter tydligen på allt som rör sig!

Södermanlands P-15 lag har efter matchen mot Småland varit ute och ätit för att sedan relaxa lite på hotellrummen och ladda upp för kvällens match.
Alla i laget känner sig fräscha trots mycket matchande, mycket tack vare att man kört på med 3 femmor mest hela tiden.
Grabbarna ser detta som den ultimata utmaningen och man ser verkligen fram emot matchen och möjligheten att få möta och kanske spela bort Stockholm ifrån SM.

Efter att ha sett Stockholm tidigare är man i ledningen tämligen säker på att Stockholm  kommer att  "idiotköra" och pressa högt upp i banan i början av matchen. Därför är det extra viktigt att bibehålla aggressiviteten i försvarspelet, samt spela med kyla.
Mycket fokus kommer att ligga på att inte gå bort sig i försvarsspelet. Man är ganska införstådda med att det är Stockholm som kommer styra spelet och att man hoppas att man precis som man gjorde mot Småland orkar styra ut dom på kanterna och göra sina patenterade spelvändningar!

Nu kör vi!!!

Tydligen så hade Stockholm "scoutat" Södermanland innan match. För den "tokpress" som Södermanland  hade väntat sig ifrån Stocholm uteblev helt och något förvånande var det Stockholm som backade hem.
Båda lagen har haft varsitt skott i målramen men det är Stockholm som tagit ledningen i slutet av perioden med 1-0.
Efter en ganska jämn tillställning så är det ändå spelmässigt fördel Södermanland trots underläge i matchen.

Andra perioden har enligt rapporter varit ett ställningskrig men det är Stockholm som mer och mer har tagit över matchen. Bland annat har Stockholm haft 2 riktigt giftiga lägen men Henke i Södermanlands mål har gjort lysande räddningar så här långt.

Södermanland har fått chansen att spela powerplay 2 gånger i perioden men igentligen inte lyckats skapa några heta lägen under den tiden. Några spelare har i den här perioden fått spela mycket och 3 tuffa matcher och tidig uppvaknande i morse kanske börjar sätta sina spår. Nej, ut och kör nu grabbar så blir det mer matcher i morgon!!!

Södermanland gjorde en sista ansträngning att kvittera Stockholms ledning men tyvärr gjorde detta att man öppnade upp sig bakåt och Stockholms giftiga kontringar lät inte vänta på sig. Efter 3.45 av sista perioden hade Stockholmarna tagit ett säkert grepp om matchen och gått fram till en 3-0 ledning. Det är bara och konstatera att "Soppan" sedan tog slut hos våra grabbar och Stockholm vinner till slut helt rättvist matchen med 5-0.

Vi får tacka P-15 för ett gäng underhållande matcher i detta SM.

Resultat P15-klassen


Författare: Jonas Olsson