Upp- och nedflyttningar och kvalet på damsidan (uppdaterad) - Innebandy.se
2010-03-10 11:02

Upp- och nedflyttningar och kvalet på damsidan (uppdaterad)

Södertälje IBK säkrade på söndagen seriesegern i D2A och kommer därmed att kvala till Damer division 1 (D1). Dessvärre åkte Nykvarns IF ur samma division. I vårt eget distrikt väntar kval till Damer division 2 (D2).

I våra egna fortsättningsserier, så ska ju ett kval till D2 anordnas. Av de lag som kvalifcerat sig till kvalspelet kommer de lag som inte kan flyttas upp till D2 att strykas.

Det innebär att kvalet endast kommer att spelas med två lag, eftersom de U-lag som ligger på kvalplats, eller har chansen att nå dit, har representationslag i kommande säsongs D2.  

SöIBF:s tävlingskommitté har därför beslutat att kvalet ska avgöras i dubbelmöten (Målskillnaden i båda matcherna räknas). Vinnaren i kvalet flyttas upp till D2. Tvåan i kvalet flyttas upp till D2 om Södertälje IBK klarar kvalet till D1.

På damsidan så kan inte U-lag flyttas upp i D2 om representationslag redan spelar där. I och med att Nykvarns IF tyvärr åkte ur D1, så innebär det att Nykvarns IF U inte kan flyttas upp till D2 och därmed även kommer de att strykas ur kvalet.

I nuläget är Katrineholm klara för kvalet, medan den andra kvalplatsen står mellan Mesta och Kolpenäs. Inget lag av de i D3 som har chansen att vinna serie får deltaga i kvalet.

Aktuella tabeller:
Damer division 2 A (Vår)
Damer division 2 B (Vår)
Damer division 3 (Vår)

Damer div 1 västra

 

 


Kontaktperson: SöIBF:s kansli
Författare: Jonas Olsson