2010-03-03 14:16

Slutspurt i serierna – Hur går det för våra förbundserielag?

Nu går vi in i slutfasen av denna säsongs seriespel. För vissa lag väntar uppflyttning, för vissa väntar nedflyttning och för en del blir det kvalspel. En del serier är redan avgjorda, medan det är spännande uppgörelser i en del andra. Nykvarn spelar t ex en mycket viktig match som gäller seriesegern i division 2 Östra Svealand nu på lördag...

Damer division 1

I damettan huserar Telge SIBK och Nykvarns IF och båda lagen har redan spelat färdigt.

Telge, som spelat i den östra damettan, har nosat på förstaplatsen ett tag, men räckte inte riktigt till mot suveräna Västerås, utan slutade tvåa. Telge har även varit Innebandymagazinets lag, som man följt under hela säsongen

Nykvarns IF har spelat färdigt sin debutsäsong i division 1. Laget har spelat i den västra damettan och har haft långa resor som t ex Pixbo och Marstrand på västkusten. Just nu ligger Nykvarn på en 6:e plats i serien, men det märkliga är att nu väntar en spännande upplösning av serien utan att man själva är med på planen. Två lag, Surte och Linköping, som ligger på nedflyttningsplats har en match kvar och i värsta fall kan faktiskt Nykvarn fortfarande åka ur.

Tabell Damer div 1 Östra
Tabell Damer div 1 västra

Herrar divsion 1

I Herrar division 1 har vi haft ett Sörmländskt lag, där Onyx gjort sin andra säsong. Tyvärr gjorde Linköping ett tidigt ryck och avgjorde serien rätt tidigt, men Onyx ligger bra till att för behålla sin fina andraplats. Nästa säsong väntar spel i den nya Allsvenskan. Onyx spelar sin sista hemmamatch på lördag kl 15 mot Lidköping.

Tabell Herrar div 1 Mellersta

Herrar divsion 2

I Herrar division 2 har vi haft sammanlagt tre sörmländska lag, Södertälje i Div 2 Östra Svealand och Torshälla och Nykvarn i Div 2 Mellersta Svealand.

Södertälje har gjort en stark debutsäsong och varit ett av de bättre lagen i den jämna serien, som tyvärr obesegrade Hammarby avgjort för länge sedan. Chansen finns fortfarande till en fin-fin andraplats i serien.

I Division 2 Mellersta Svealand var till att börja Torshälla med och slogs i toppskiftet, men formen vek sig och ett tag såg nedflyttningsstrecket hotfullt ut. Nu är dock nytt kontrakt säkrat i och med en poäng i fredags hemma mot Axberg. Nykvarn har gått desto bättre och toppar serien med samma poäng som Westervik. Just dessa två lag möts i en seriefinal nu på lördag 6/3 i Björkestahallen. Snacka om viktig match! Seger på lördag bör räcka för att Nykvarn ska ta hem serien och få spela ett tufft kval till Allsvenskan nästa säsong.

Tabell Herrar div 2 Östra Svealand
Tabell Herrar div 2 Mellersta Svealand
Kvalspel

Kvalspel i distriktet

I och med att det nu är klart att inget Sörmländskt lag åker ur herrtvåan så är alla kvalförutsättningar här hemma i Sörmland klara. Läs mer om dessa här:
Upp-, nedflytt & kvalspel

Turinge är redan klara segrare i Herrar div 3 och kommer att få kvala mot segraren i Örebros division 3. Segraren i detta kval får sedan möta ett lag från Östergötland eller Småland i ett dubbelmöte som avgör vilket lag som får spela i nya Division 1 nästa säsong.

På damsidan ser Södertälje ut att ha ett bra läge att ta hem Damer div 2 A och få en kvalplats till damettan. Tar man poäng på söndag mot Strängnäs så är saken klar, annars kan en avgörande match mot Onyx i sista omgången vänta. I kvalet för vårt sörmländska lag möta segrarna från Stockholm och från Gotland i en trelagsserie där vinnaren går upp i division 1.

Kvalspel

 

 


Kontaktperson:
Författare: Jonas Olsson