Motioner till ordförandekonferensen - Innebandy.se
2010-04-06 23:37

Motioner till ordförandekonferensen

På fredag kväll, mitt under den stora festen med Distriktslags-SM, i Nyköping anordanar SöIBF ordförandekonferens för alla föreningar i distriktet. Tre föreningar har inkommit med motioner, som redovisas med SöIBF:s yrkanden.

Motion 1 från Trosa Edanö

Motion gällandes herrjunorserien

SöIBF yrkar avslag på motionen, då förslaget kärver ett samarbete med andra distrikt som är omöjligt att besluta om på en ordförandekonferens. En utredning bör dock tillsättas och en träff med närliggande distrikt är planerad lördag 10/4 där frågan kan diskuteras.

Motion 2 från Strängnäs IBK

Tidpunkt för rekrytering av spelare och ledare

SöIBF yrkar avslag på motionen med hänsvisning till att övergångsförfarandet regleras i SIBF:s tävlingsbestämmelser.

Motion 3 från Onyx IBK

Reseersättning domare

SöIBF yrkar avslag på motionen. Kostnaden för själva bilen är ca 35 :-/mil. Vi får då jätteproblem att få domare som åker till orter som saknar domare. Att gå ner 6.50 kr/mil i reseersättning när kostnaderna för att ta egen bil rusar i höjden, istället för att kanske diskutera det omvända, är inte bra.

Motion 4 från Onyx IBK

Schabloniserad avståndstabell

SöIBF yrkar avslag på motionen. När det gäller en avståndstabell så går det att diskutera, men man ska fortfarande inte förlora på att åka till matcher. Måste man hämta kollega och dylikt så ska man självfallet få ersättning för det.

Motion 5 från Onyx IBK

Hantering domararvoden

SöIBF yrkar avslag på motionen. Dels är det en hög kostnad för SöIBF och i slutändan för klubbarna, dessutom finns det risk att vi förlorar domare vilket inte är bra alls. Finns även en risk att föreningar som lägger ner ej betalar de sista arvodena för domarna och vem skall då ersätta domarna?

 

Fullmakt skall medtagas om det inte är ordföranden som representerar föreningen.

 

 

 

 


Kontaktperson: SöIBF:s kansli
Författare: Jonas Olsson