Dags för Distriktlags-SM - Innebandy.se
2010-04-07 23:03

Dags för Distriktlags-SM

8-11 april avgörs Distriktslags-SM för 17-åringar. Turneringen är ett jättearrangemang som spelas i fem hallar i Nyköping/Oxelösund, varav tre under samma tak i Rosvalla Event Center. 

Under fyra dagar gör 37 distriktslag upp i totalt 86 matcher, så välkomna till Nyköping på innebandyfest

Det här är år två som Nyköping står som värd och det borde innebära ett ännu bättre arrangemang än förra året. SM..smaka på ordet och känn hur en skön känsla sprider sig i magtrakten.

Det har också varit ett mål för oss, det var inte år ett vi skulle vara bäst, det är år två.

Mycket hände förra året, kommer inte och glömma mattan i lilla ishallen. Ni kommer säkert ihåg, mattan blev glashal på grund av att kondens återfrös. Det blev en kväll då organisationen verkligen sattes på prov. Som tur var hade vi inte packat ihop i Ramdalen, Oxelösund, men det var på gränsen. Tack vare ett antal hjältar klarade vi av att spela några extra matcher där.

Vad lärde vi oss av det? Jo, att inte vara så snälla kanske. Mycket handlade om att det var för varmt i hallen och det bildades kondens, i år får vi nog räkna med några grader kallare i lilla ishallen. Arenabolaget har kanske gjort det viktigaste, garanterat oss att det inte ska hända igen.

Vi lärde oss också att den stora entréhallen har mycket mer att ge. I år vill vi ge alla möjligheten att umgås och stanna kvar på Rosvalla. Vi kommer att fylla entréhallen med mer aktiviteter, utställare och café.

Södermanlands Innebandyförbund var inte heller helt nöjda med det vi klarade av att ge till alla föreningar i distriktet, vi är trots allt till för alla dessa föreningar, som inte vill annat än framåt.

I år kommer många lokaler runt om i Nyköping fyllas av utbildningar m.m. Som exempel kommer distriktet att hålla sin ordförandekonferens i anläggningen. Under lördagen kommer det att bli ett stort tjej och damkonvent, som också är startskottet för ett stort projekt, tillsammans med Sörmlandsidrotten.

Vidare kommer ett antal distrikt att träffas för att se om det finns samverkansvinster inom bland annat utbildning och tävling.

Som ni ser händer det massor av saker även utanför planerna, det tycker vi är minst lika viktigt för ett lyckat arrangemang.

Vi hoppas alla att ni får en trivsam helg i Nyköping, och om det skulle vara så att det sportsliga inte går som tänkt finns det massor av annat att njuta av.

Om det är något ni undrar över, tveka inte att ställa oss arrangörer mot väggen, vi är till för er!

Distriktslags SM 2010 kan börja och medaljerna ska fördelas. SM…smaka på det!

Sist men inte minst, lycka till!

 

/Stefan Johansson

Förbundskassör, svenska innebandyförbundet och ordförande av Södermanlands innebandyförbund.