2007-02-27 18:00

Slutspurt i seriespelet

I helgen spelas den sista omgången i våra högsta distriktsserier. Sedan länge är det klart att Nykvarn direkt återvänder till herrtvåan och att Telge SIBK på nytt får kvala till damettan.

I och med att inget Sörmländskt lag åker ur förbundsserier så kommer det heller inte att bli något kvalspel I SöIBF:s regi.

I helgen som gick blev det helt klart att IBK Oxelösund klarar nytt kontrakt och att Kärrviolen, som förra säsongen spelade i division 2, åker ur i herrtrean.

Från herrfyran kommer två lag att bli uppflyttade. Torshälla och Pershagen Vets ligger bäst till, även om Turinge fortfarande har chansen. I och med att Helgesta drog sig ur serien så återstår endast nio lag och inget lag kommer därmed att åka ur.

I division 5 har Tälje City och IFK Gnesta kopplat greppet om de två uppflyttningsplatserna.  Katrineholm skuggar dock och ligger bara två poäng efter Gnesta. Kampen om andraplatsen avgörs förmodligen 10 mars när de båda lagen möts i Frejahallen. I blir med största sannolikhet IK Weda nedflyttade.

I division 6 är Nykvarns IF:s och Strängnäs IBK:s U-lag klara för uppflyttning. För att fylla vakansen efter Helgestas avhopp så kommer dock ytterliggare ett lag få chans till uppflyttning och här ser det ut att bli en kamp mellan Kolpenäs, Hammaren och Gärtuna.

I damtvåan så är ju Telge SIBK sedan en tid klara för att få kvala till division 1.  Här kommer man att få möta segraren i Östergötland i ett dubbelmöte. Seriesuveränen Telge har ju en mycket stark ungdomsverksamhet så vi får väl tro och hoppas att de är mogna uppgiften och ser till Södermanland får representation i damförbundsserierna igen.

I damtrean står kampen om seriesegern mellan Trosa Edanö och Telge SIBK Vit (U-lag). Trosa Edanö är redan klara för att få en plats i division 2. Telges U-lag kan få plats i division 2 om representationslaget klarar kvalet till division 1.

Tabeller och Spelprogram


Kontaktperson:
Författare: Jonas Olsson