2018-05-23 14:06

Presentation av våra ledare för F 16

Jag heter Zacharias Göthberg. Jag är en snart 24-årig grabb som är uppvuxen och bosatt i Nyköping. Jobbar på ett fritidshem på en skola och håller på att utbilda mig till fritidshemslärare på Södertörns högskola.

Utöver jobbet och innebandyn som tar tid genom coachning eller eget spel i H3 så försöker jag även spela en del golf.

Började spela som 8 -åring i dåvarande Nyköpings IBK som strax efter blev Onyx.Spelade tills jag  var 16 då jag valde att bli tränare.Var med kring Onyx P-98 i 4 säsonger innan det blev en paus från innebandyn. Efter något år blev innebandysuget för stort och då dök det upp en möjlighet att få träna Onyx damjuniorer. Nu 2 säsonger senare så ska tjejerna ta klivet upp och bli ett damlag och jag laddar för mitt första år som seniortränare.

Förhoppningar på uppdraget: Det var en stor ära och riktigt kul att bli tillfrågad till detta uppdrag.Det ska bli otroligt spännande att se vad vi kan åstadkomma.Det lär bli en upplevelse att minnas och som kommer att utveckla mig som både person och tränare.

 

Jag heter Linus Lundh. Jag är 23 år gammal och jobbar som fritidspedagog i Nyköping. En riktig sportnörd som följer det mesta men har innebandyn varmast om hjärtat. Om jag inte spelar, tränar eller coachar innebandy kan ni säkert hitta mig på golfbanan, som är ett stort fritidsintresse. Det bästa jag vet är att träffa mina kompisar och givetvis titta på någon spännande match. 


Som tränare är jag väldigt driven och har det taktiska spelet som styrka. Jag är en vinnarskalle långt ut i fingerspetsarna.    

Jag har tränat och spelat innebandy i 15 år. I Onyx har jag spelat från lägsta ungdomslag till att säsongen 2012/2013 ta klivet upp i Onyx A-lag som då spelade i Div.1. Efter ett par år i Onyx utvecklingslag och en hel del skadebekymmer lade jag klubban på hyllan och riktade in mig på att vara tränare för Onyx Damjuniorer. Från och med säsongen 2018/2019 tränar jag Onyx A-lag för damer.

Förhoppningar på uppdraget?

Först och främst känner jag mig hedrad att ha blivit tillfrågad och att få vara en del av Sörmlandslaget. Jag vet att i Södermanland finns det många duktiga innebandytjejer och tillsammans kan vi gå hur långt som helst. Detta ska bli riktigt roligt och jag är redan taggad att åka till SM och tävla mot alla de andra distrikten.

 

Jag heter Sofia Olsson.Jag är en snart 23-årig tjej som bor i Trosa. Jag studerar till förskollärare på universitet i Norrköping och blir klar i januari 2019. Mitt stora intresse är att jobba med barn och ungdomar i alla åldrar.

Jag har själv spelat innebandy sedan 2004 i Trosa Edanö.  men spelar nu i Järna SK.Utöver det är jag tränare sedan 6 år tillbaka för Trosas JAS och DJ-lag.

Förhoppningar på uppdraget: Det ska bli en spännande utmaning att få vara en del av detta uppdrag ihop med killarna. Jag tror vi har bra möjligheter att få ihop en bra grupp av dessa 02 och 03 tjejer som förhoppningsvis kan ta oss långt i SM.

 Jag heter Tero Ruohonen. Jag är 56 år med sambo och har 3 barn. Jag jobbar på SSAB.

Jag har varit med länge. 25 år har jag inom innebandyn.Var spelare på H2 nivå innan jag satsat helhjärtat på ledarollen. (här vill vi på kansliet tillägga att det känns som en härlig kombo med 3 unga ledare som får erfarenhet för framtden och som får en oerhört rutinerad och kompetent mentor på denna resa)

Förhoppningar på uppdraget: Att alla ska känna sig nöjda med vad vi presterar.


Kontaktperson: Jan Berg
Författare: Jan Berg