2018-03-05 16:35

ÖIBF gör en storsatsning på tjejutveckling

Här ser ni vårat senaste tillskott på Östergötlands Innebandyförbund. Rebecca Bagge kommer att leda arbetet med att utveckla tjejinnebandyn i Östergötland

Östergötlands Innebandyförbund (ÖIBF) har under hösten haft ett antal träffar i länet med fokusområde dam-/flickutveckling. Innebandyn är en populär idrott men vi konstaterar att endast 30 procent består av damer/flickor. Därför har ÖIBF tillsammans med föreningarna beslutat om en vision om 50/50.

Det är med glädje vi kan presentera Rebecca som projektledare för vår flicksatsning. Rebecca har spelat innebandy länge  och började i Solfjäderstaden IBK när hon var fem år. Sedan dess har hon representerat Östergötland i distriktslags-SM inte mindre än sex gånger samt spelat i både högsta ligan SSL i Sverige och NLA i Schweiz. Nu har hon valt att ta en paus från innebandyspelandet och istället bidraga till att utveckla tjejinnebandyn i Östergötland.

Projektanställningen gäller från 1 mars och sträcker sig till att börja med över säsongen 2018/2019. Rebecca kommer att inleda sitt arbete genom att åka ut till de föreningar som valt att delta i projektet för att identifiera behov och önskemål. Projektet kommer att belysa både rektrytering och ett behållaperspektiv.

Vi hälsar Rebecca välkommen till ÖIBF-organisationen och önskar henne lycka till med tjejprojektet.