2017-10-02 10:17

Dubbla DM guld för Bergs IK och Ledberg IBF

Det har spelats mycket innebandy denna helg. Våra seniorserier har startat och vi har även spelat ungdoms DM.
Stora framgångar för Ledberg IBF och Bergs IK som bägge vann två DM klasser.

I Kärnahallen spelades P 16 och P 14 och bägge dessa klasser vanns av Ledberg. I 14 årsklassen tog Ledberg sitt tredje DM guld för åldersgruppen -03. I båda finalerna stod IBF Norrköping som motståndare och bjöd på ett bra motstånd.

 

 

F 14 spelade sitt DM i Ljungsbro Sporthall och i finalen var det oerhört jämnt mellan Bergs IK och Hjulsbro IK. Finalen avgjordes i förlängning där tjejerna från Ljungsbro fick jubla.

DM P 12 spelade sitt DM i Ödeshög där 8 lag möttes över 2 dagar. Till finalen avancerade efter bra matcher Bergs IK och Linköping IBK Ungdom Svart. Som sig bör i en finalen var det en spännande match som avgjordes med knappa 3 minuter kvar att spela då Bergs IK satte 3-2 målet.

Vi har under helgen bjudits på underhållande innebandy med mycket känslor, både glädje och sorg.
ÖIBF vill ge helgens ros till pappan Pär som under match högt och tydligt förklarade för hela hallen att det fick vara nog med synpunkter och klagomål mot domarna. Denna insats fick en tydlig effekt då det därefter endast hurrades från läktarhåll, precis som vi vill att det skall vara.

Ett STORT tack till våra medarrangörer Bergs IK, Ledberg IBF och Boets IK som visar att vi håller hög klass på att arrangera DM.