Summering av SDF SM 2014 - Innebandy.se2014-10-28 17:03

Summering av SDF SM 2014

Vi summerar distriktslags-SM för 15 åringar som avgjordes i Umeå 24-27 oktober. 

Det var många som nämnde Östergötlands killar som en av favoriterna inför SM:et men grabbarna fick sämsta tänkbara start med förslust mot Västergötland med 4-2. Match två följdes upp med en storseger (10-2) mot Hälsingland vilket innebar att man var tvungna att besegra Västerbotten i sista gruppspelsmatchen för att gå vidare till A-slutspel. Det blev en målsnål match där Västerbotten tog ledningen i början av första perioden. Östergötland kvitterade i början av andra. Ett resultat som stod sig till slutet av tredje perioden då Västerbotten kunde slå in segerbollen i öppen kasse sedan Östergötland tagit ut sin målvakt. Därmed fick grabbarna spela om placeringarna 9-12. Halland stod för motståndet och de besegrades ganska komfortabelt med 4-2 och i sista matchen väntade Gästrikland. Det såg ut att bli en enkel seger för Östergötland då man ledde med 3-0 drygt 5 minuter kvar av matchen. Gästrikland ville något annat, vände och vann matchen med 4-3. Därmed slutade grabbarna på en 10:e plats i SDF SM 2014.

För tjejerna började SM:et också med en tung förslust. För motståndet stod Gästrikland som vann matchen med 3-2. I andra matchen ställdes Östergötland mot Västmanland. Även den matchen fick tjejerna se sig besegrade. Den här gången med 6-2. Det innebar att tjejerna var tvungna att vinna sista gruppspelsmatchen med tre mål mot Västernorrland samtidigt som Västmanland slog Gästrikland. Tjejerna ledde ett tag med hela 6-1 innan Västernorrland reducerade två gånger om till 6-3 vilket blev slutresultatet. Samtidigt hade Västmanland slagit Gästrikland vilket innebar att Östergötlands tjejer hade tagit sig vidare till kvartsfinal och jublet visste inga gränser. I kvartsfinalen ställdes tjejerna mot Småland och de hängde med bra i en period men sedan blev Småland för svåra. Förslusten skrevs till 8-2 och tjejerna fick spela om placeringarna 5-8. Där väntade Halland och tjejerna gjorde en mycket bra match och vann övertygande med 5-2 vilket gjorde att Östergötland hamnade på en mycket hedrande 5:e plats i SDF SM 2014.

Övrigt att glädjas åt var att vi hade två topplaceringar i poängligan för både killarna och tjejerna.

Amanda Ljunggren hamnade på en tredjeplats med 13 poäng (9 mål och 4 ass) och Oliver Liedberg hamnade på en andra plats med 12 poäng (8 mål och 4 ass). Grattis till både Amanda och Oliver.

Tack till alla spelare, ledare och inte minst de tillresta supportrarna för ett fantastiskt stöd.

Nu ser vi fram emot ett spännande 17 års SM som spelas på hemmaplan 2-5 januari.