Solfjäderstaden vann DM-finalen - Innebandy.se2015-03-20 09:40

Solfjäderstaden vann DM-finalen

Efter en fantastiskt bra och spännande DM-final kunde Solfjäderstaden på torsdagen titulera sig bäst i Östergötland. IBF Linköping besegrades efter en stark vändning i tredje perioden av Motalatjejerna.

Det var en match i publikens smak med mycket mål och stor dramatik. Lagen följdes åt i målprotokollet i den första perioden och när 20 min hade spelats var ställningen 3-3.

Solfjäderstaden gjorde två snabba mål i början av andra perioden men IBF Linköping kom tillbaka och gick även förbi i målprotokollet innan perioden var över. Ställningen var 5-6 inför tredje och sista perioden.

I tredje perioden drabbades Solfjäderstaden tidigt av en utvisning som man klarade av utan att släppa in något mål men kort därefter så utökade Linköping till 5-7. Då var det inte många som trodde på Solfjäderstaden men de gav aldrig upp utan hittade nya krafter och Solfjädern vände på ett mycket starkt sätt till 8–7. Det blev slutresultat, trots en stark forcering av bortalaget på slutet.

Matchens lirare var Solfjäderstadens Adelia Pennisi med sina fyra mål.

Målen
Solfjäderstaden:
Adelia Pennisi 4, Elise Henrichsen, Jonna Henrichsen, Sarah Nyman, självmål.

IBF Linköping: Evelina Nydén 2, Emelie Edström 2, Emma Söderström, Sanna Zetterling, Moa Ericson.

Säsongen är dock inte slut för Motalatjejerna utan i april väntar ett spännande kval till damernas division 1. Där möter de segraren mellan Kungsängen och Nykvarn.

ÖIBF säger grattis till DM guldet och önskar dessutom Solfjäderstaden stort lycka till i kvalet mot division 1.


Foto: Motala Tidning