2018-04-10 09:59

Årets spelare, kandidat 5: Stephanie Boberg


Foto: Idrottsfoto

Att en back gör näst mest mål i Svenska Superligan hör inte till vanligheterna. Men det gjorde Pixbo Wallenstams Stephanie Boberg – som nu är nominerad till Årets spelare.
- Jag har fått belöning för allt hårt slit jag har lagt ner i många år, säger hon. 

34 mål på 25 matcher. Det är Stephanie Bobergs facit i Svenska Superligan den här säsongen. Backen har tagit ett rejält kliv utvecklingsmässigt och på planen. Något hon själv bekräftar.

- Det har varit en väldigt rolig säsong. Det har gått väldigt snabbt, vilket är ett bra tecken på att det är kul. Jag har fått belöning för allt hårt slit jag har lagt ner i många år. Jag har lagt mer fokus på mitt skott och fått utdelning där också.

Det är bland annat en bra försäsong som ligger till grund för Bobergs fina spel. Hon har tränat på ett annat sätt och blivit mer fysisk. På så sätt har hon kunnat koncentrera sig på att utveckla spelet med klubba. Hon har också blivit lättare i kroppen, och samtidigt snabbare.

- Jag har varit bra tränad rakt igenom. Samtidigt har jag så klart fantastiska medspelare som jag har mycket att tacka för.

Boberg fick också göra VM-debut i december i Bratislava. Och väl där överträffade hon sig själv, menar hon.

- Det var fantastiskt. Lätt bland de bästa innebandyupplevelserna. Man har en tro på hur det ska vara, men det var lite häftigare ändå. Jag trodde aldrig att det skulle gå så bra. Att jag blev matchens lirare i semifinalen kunde jag aldrig drömma om.

Fakta
Namn: Stephanie Boberg
Klubb: Pixbo Wallenstam IBK
Position: Back
SSL-poäng 2017/18: 44 (34+10)

Tidigare presenterade kandidater:
Amanda Delgado Johansson, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad