2018-04-11 09:59

Årets spelare, kandidat 5: Emil Johansson


Foto: Idrottsfoto

Emil Johansson är backen som levererar när han själv tycker att han underpresterar. Faluns vindsnabbe spelare är nu nominerad till Årets spelare.
- Jag känner att jag har mer att ge, säger han.

Emil Johansson gjorde 38 (22+16) poäng på 29 matcher den här säsongen i Svenska Superligan. Ett godkänt betyg tycker många – men inte Johansson själv.

- Det har varit ganska upp och ner. Jag är inte speciellt nöjd med grundserien. Jag haft en sisodär känsla, men det var varit en omställning i och med att blev pappa. Större än jag trodde, säger han.

Trots att Johansson själv inte är nöjd med sin säsong vet han att han har en hög lägstanivå, som ligger till grund för nomineringen till Årets spelare. Han vet att han är lite väl självkritisk.

- Jag känner att jag har mer att ge. Att bli nominerad är jäkligt ärofullt. Det är en bekräftelse på att jag inte har varit så dålig som det har känts vissa stunder.

Innebandysverige känner Johansson som backen som alltid följer med i anfall, är stenhård att möta i sargerna och ständigt hotar motståndarna. Men han menar själv att det finns mer att hämta.

- Jag har utvecklats den här säsongen. Man växer för varje år och blir lite mognare. Jag har blivit mer rutinerad och tagit bättre beslut. Nu värderar jag lägen lite bättre. Det speglar sig i spelet.

Fakta
Namn: Emil Johansson
Klubb: IBF Falun
Position: back
SSL-poäng 2017/18: 38 (22+16)

Tidigare presenterade kandidater:
Gustav Fritzell, Linköping IBK
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Storvreta IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad