2018-04-03 10:00

Årets spelare, kandidat 2: Alexander Galante Carlström


Foto: Idrottsfoto

Trots flera missade matcher har Alexander Galante Carlström imponerat i Svenska Superligan. Så till den milda grad att han nu är nominerad till Årets spelare.
- Jag har en hög lägstanivå, säger han.

Den här säsongen har varit annorlunda för Faluns sniper. Han missar sällan en match, men i år har han missat flera. En fotskada stoppade honom från både klubb- och landslaget under en period.

- Min säsong har varit ganska mycket upp och ner. Att missa flera matcher är aldrig optimalt. Det har varit jobbigt mentalt, säger han.

Men när han väl har stått på planen har han verkligen levererat. Med sina 42 mål i grundserien blev han SSL:s främsta målskytt. Lägg därtill att han hade bästa poängsnitt av alla spelare.

- Nu i slutspelet och i slutet av serien blev det bättre, då har jag kunnat spela 100 procent. Jag har en hög lägstanivå. Även om jag är skadad kan jag producera poäng. Jag har kontinuiteten i mig.

Utvecklas du fortfarande som spelare?
- Absolut. Varje träning tar jag tillfället i akt att träna på det jag är lite sämre på. Man brukar säga att man är som bäst mellan 29-32, så jag närmar mig toppen.

Galante Carlström blev även utnämnd till Världens bästa spelare tidigare i år.

Fakta
Namn: Alexander Galante Carlström
Klubb: IBF Falun
Position: Forward
SSL-poäng 2017/18: 57 (42+15)

Tidigare presenterade kandidater:
Gustav Fritzell, Linköping IBK

Om Årets spelare:
Fem kandidater presenteras på dam- och herrsidan. De två spelare som blir utnämnda till Årets spelare presenteras under SM-finalveckan.


Författare: Anton Rosenblad