2018-04-12 06:27

9 dagar till SM-finalen - Här är Innebandymagazinets plan


Innebandymagazinet är så klart på plats på pressträffen dagen för SM-finalen. Foto: Per Wiklund

Innebandymagazinet är på plats under hela SM-finalhelgen i Ericsson Globe. Här är deras plan för bevakningen.

- Innebandymagazinet vill som vanligt ge en helhetsbevakning där vi förmedlar vad som händer till alla som följer SM-finalen hemma i soffan. Inte minst ”bakom kulisserna”, som man kanske inte får ta del av lika mycket i TV-sändningen. Förra året kunde vi till exempel berätta om domaren Olle Eliasson som hade blivit pappa natten till finaldagen, något han fick reda på först efter matchen, där vi intervjuade honom live i domarnas omklädningsrum. Den typen av kuriosa och andra spännande berättelser och händelser hoppas vi kunna förmedla även i år.

Vad satsar ni extra på i år?
- Förra året var vår stora nyhet att vi hade livesändning på Facebook under hela dagen där två reportrar tog pulsen på folket i arenan. Från att portarna öppnades och vi intervjuade den första åskådaren som klev in i Globen, till guldvimlet. Det blev en succé och mycket talar för att vi gör något liknande i år.

Vad kan era besökare förvänta sig för material på hemsidan?
- Inför finalerna blir det bland annat guider på finallagen, uppsnack, historiska vingslag, åsikter i form av krönikor och enkäter, och givetvis allt från pressträffen på fredagen. På finaldagen kan man vänta sig mycket livebevakning och täta uppdateringar i alla former på Innebandymagazinet.se och i alla våra sociala kanaler. Därefter en gedigen uppföljning med åsikter om finalen, evenemanget och givetvis blicka fram mot nästa säsong.

Vad är det bästa med SM-finalen ur er synvinkel?
- Det är ”innebandyns dag” på året. Hela rörelsen samlas och ser Sveriges två bästa innebandylag på dam- och herrsidan göra upp om det svåraste guldet man kan vinna, där allt avgörs i en enda match som nästan utan undantag alltid blir väldigt dramatisk. Det blir inte mäktigare än så.


Författare: Anton Rosenblad