U19 dam: Sverige slog Schweiz - Innebandy.se
2013-11-01 15:20

U19 dam: Sverige slog Schweiz

Sverige vann öppningsmatchen i Euro Floorball Tour mot Schweiz. Svensk ineffektivitet i kombination med stabilt målvaktsspel från Schweiz höll nere slutsiffrorna, 2-1.


Foto: Per Wiklund.

Sverige satte hård press mot Schweiz och skapade flera farliga målchanser redan i inledningsminuterna. Trots det tog Schweiz ledningen genom Andrea Gämperli på en halvchans, 5.34 in i första perioden. Sverige fortsatte att trycka på och med fyra minuter kvar av perioden kunde Elin Gabrielsson snyggt prickskjuta in 1-1 i vänsterkrysset. Ett minst sagt välförtjänt mål för blågult som vann skotten i första perioden med hela 17-2.

- Vi gjorde deras målvakt bra idag. Vi hade inget folk framför kassen och tog knappt några direktavslut. Vårt mål kommer till just för att vi har spelare som skymmer målvakten, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Sverige fortsatte att dominera i mittperioden, men storspelande målvakten Jill Muenger höll Schweiz kvar i matchen. Med knappt fem minuter kvar av andra perioden kom dock ledningsmålet. Ellen Rasmussen stod för en läcker prestation när hon överlistade Muenger och placerade in 2-1 på friläge. Ett resultat som stod sig perioden ut.

- Vi ville jobba med etablerat anfallsspel och det fick vi verkligen träna på. Vi är fortfarande i en nybörjarfas. Vi förflyttar bollen lite för långsamt, säger Karlsson.

Med sex minuter kvar fick Schweiz sin bästa kvitteringschans. En snabb spelvändning resulterade i friläge men Matilda Wirtig räddade Sverige med en läcker benparad. Slutresultatet skrevs till 2-1, Mimmi Olsson valdes till matchens lirare.

- Vi behöver jobba mer med snabba spelvändningar och ta fler initiativ under de kommande matcherna. Det finns en hel del förbättringspunkter, men nu är första matchen avklarad för många och det kommer bli bättre, avslutar Karlsson.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Första perioden
0-1 (5.34) Andrea Gämperli (Flavia Kuratli)
1-1 (15.45) Elin Gabrielsson (Mimmi Olsson)

Andra perioden
2-1 (35.20) Ellen Rasmussen (Marlene Lennartsson)

Tredje perioden
Inga mål

Så startade Sverige

Målvakt
Matilda Wirtig

Förstafemman
Linnea Almgren
Stina Ander
Johanna Hultgren
Isabella Ström
Josefin Zackrisson

Andrafemman
Elin Gabrielsson
Lisa Rengärde
Pernilla Hermansson
Mimmi Olsson
Amanda Johansson Delgado

Tredjefemman
Matilda Hardmeier
Emma Hultgren
Emma Dahlström
Marlene Lennartsson
Ellen Rasmussen

På bänken
Sophia Lundmark (mv)
Kajsa Ek
Vilma Hortell
Amanda Skyltbäck

På läktaren
Nora Abrahamsson
Amanda Ahola


Författare: Daniel Karlsson