2014-05-04 12:00

U19 dam: Lagkapten Stina Ander inför VM-finalen

Idag klockan 15:00 ställs Sveriges U19 damlandslaget mot Finland i VM-final i Polen. Lagkapten Stina Ander vaknade tidigt.

Hur kändes det när du vaknade?

─ Jag vaknade faktiskt innan klockan ringde och hade lite pirr i magen så jag hoppas att de pirren är positiva, säger Stina Ander.

Vad tror du blir avgörande i VM-finalen idag?
─ Att vi spelar vårt eget spel, att vi släpper boll fort och går in och kör med hjärta och krigar väldigt mycket för jag tror det att det kommer vara nyckeln till att vi vinner idag.

Hur ska du som lagkapten visa vägen?
─ Som sagt de här taktiska prylarna vet tjejerna om innan och det sitter i ryggmärgen det är väl det att gå in och visa hjärta och kriga verkligen och visa att här kommer ingen förbi amen gå in och stå upp med kroppen och vissa de allt det där andra utanför det taktiska situationerna, säger Stina Ander.

Var tror du om Finlands spel?
─ Jag har faktiskt inte tänkt på de sådär jätte mycket men förväntningen är att de ska bjuda upp till en bra match. Ett fartfyllt lag som skjuter ganska mycket från alla möjliga håll positioner men som sagt vi ska inte rätta oss så himla mycket efter de utan det är inte något vi tänkt på jättemycket.

Hur glad kommer du vara när slutsignalen går?
─ Jag hoppas att jag tillsammans med 20 andra tjejer och ledare den lyckligaste tjejen i hela världen, säger Stina Ander.

Klockan 15:00 Sverige-Finland i VM-final, du ser matchen här.


Författare: Adam Troy