2014-04-29 19:17

U19 dam: Åsa Karlsson inför premiären av U19-VM

Imorgon, onsdag, drar U19-VM igång i Rakoniewice i Polen. Sverige inleder klockan 16:00 med match mot Slovakien. Förbundskapten Åsa Karlsson är försiktigt optimistisk.

─ Vi slår ur underläge. Det är ju faktiskt Finland som är regerande världsmästare. Men jag tror att det kommer att vara väldigt tufft och jämt i detta världsmästerskap. Det är många nationer på frammarsch så det gäller att vi spänner musklerna ordentligt och är på tårna direkt imorgon mot Slovakien, till att börja med. Vi måste göra vårt jobb för att vinna våra matcher, säger Åsa Karlsson.

Men hur var uppstarten ni hade i Malmö?
─ Den var alldeles utmärkt! Vi samlades i torsdags och körde en träning. Sen var vi på utmaningarnas hus och fick ihop gruppen ännu bättre än vad den var.

Vad hände i utmaningarnas hus?
─ Man fick gå in i olika rum och så fick man klura ut vissa saker där på tid. Man fick ett visst antal möjligheter att klara av en fysiskgren eller en genigren. Det ena ledarlaget vann ju, det jag var med i! Så det var väldigt kul att vi vann, säger Åsa Karlsson.

Vad tyckte spelarna om det?
─ Nä, men de tycker inte det är så roligt när ledarna vinner. Men det var ju det bästa laget som vann så, man måste ju vara bäst.

Åsa Karlsson styr upp tisdagens träning

Nu i Polen, hur känns det här?
─ Fantastiskt, vi kom ju hit igår och solen har ju visat sig hela tiden. Det är lite varmt så det gäller att vi dricker ordentligt. Hotellet är bra och första träningen är ju avverkad här.

En träning avverkad och en kvar innan VM drar igång, vad väntar på träningen imorgon?
─ Nu har vi känt på mattan och inför imorgon kommer vi väl prova lite andra saker och träna lite powerplay. Sen blir det inte så mycket mer än så.  Det är ju bara en timmes träning, sen är det hem och ladda batterierna och sen är det VM-premiär mot Slovakien. Så att det blir en jättekul dag imorgon!

Vad ska vi förvänta oss av detta svenska landslag?
─ Vi ska ju försöka spela väldigt anfallsglad innebandy. Hota från alla positioner ta mycket avslut med trafik framför mål. Sen ska vi försöka göra rätt mycket mål och så ska vi vinna matcherna, säger Åsa Karlsson.

Ni kan se Sveriges VM-premiär mot Slovakien här.


Författare: Adam Troy