2018-03-23 06:18

Nilsson om Guldsteget: Perfekt möjlighet


Jonathan Nilson (6), här i A-landslaget på EFT. Foto: Schweiziska Innebandyförbundet

Guldsteget kan innebära många fördelar för de spelare som satsar på att nå A-landslaget. Fråga bara FC Helsingborgs Jonathan Nilsson.
- Vill man någonting med sin innebandy och spela i landslaget är det en perfekt möjlighet, säger han. 

Just nu går det att ansöka till Guldsteget, som är Svensk Innebandys utvecklingsprogram för spelare som satsar på att i framtiden spela i A-landslaget.

En spelare som har varit med i programmet under de två senaste säsongerna är Jonathan Nilsson, som till vardags spelar i Helsingborg i Svenska Superligan. Han har också fått debutera i A-landslaget – till viss del på grund av hans medverkan i Guldsteget.

- Det har varit en stor möjlighet. Att få feedback och input från ett annat håll av en annan ledare än den man har i klubblaget är viktigt. Men det är mer än så, det handlar om alla delar med föreläsningar och annat, säger Nilsson.

Mikael Hill tog ansvaret för herrdelen i Guldsteget när det skapades för två säsonger sedan. Och att han sedan blev förbundskapten i herrlandslaget har knappast varit till en nackdel för Nilsson.

- Självklart har det hjälpt mycket att han blev förbundskapten. Bättre feedback kan man inte få.

Det är lätt att fastna i klubblagsbubblan. Att komma iväg och träffa spelare från andra lag är viktigt. Man hämtar ny energi.

Guldsteget-spelarna får utnyttja en mängd saker från Riksidrottsförbundet, precis som landslagsspelare också får. Nilsson framhåller bland annat föreläsningar om nutrition och idrottspsykologi.

- Senast hade vi en föreläsning med Josefina Eiremo och Karl-Johan Iraeus. Jag och Kalle har samma moderklubb (Willands IBK) och kommer från samma by (Fjälkinge). Det kändes som att han pratade direkt till mig.

Vad har du för tips till de som funderar på att söka till Guldsteget?
- Gör det! Vill man någonting med sin innebandy och spela i landslaget är det en perfekt möjlighet.

Läs mer om Guldsteget.


Författare: Anton Rosenblad