2012-12-20 13:00

Truppen till regionlägret i Umeå

Damlandslagets förbundskapten Curt Söderström har tagit ut 22 spelare till det fjärde och sista regionlägret som genomförs i Umeå 16 januari. Här presenteras truppen.

Hittills har landslaget haft tre regionläger i Mora, Västerås och Jönköping. När det fjärde och sista lägret är genomfört i Umeå 16 januari, har landslagsledningen totalt samlat omkring 80 spelare under samlingarna.

Truppen som förbundskapten Curt Söderström tagit ut till Umeålägret domineras av IKSU och IBK Dalen som har 14 respektive 5 spelare med.

- Naturligtvis är det en stark koncentration till IKSU och Dalen, de elitlag som finns uppe i norr. Men jag vill även lyfta fram Nathalie Jakobsson och Ida Sundberg från RIG Umeå. Två spelare som är målinriktade, noga med sin träning och verkligen vill bli landslagsspelare, säger Söderström och fortsätter:

- Nathalie Jakobsson är en notorisk målskytt och poänggörare i U19-landslaget. Ida Sundberg är en intressant kommande back. Det blir spännande att se deras insatser.


Frida Rydfjäll är en av truppens 14 uttagna IKSU-spelare. Rydfjäll spelade EFT med U19-damlandslaget i Zürich för knappt två månader sedan. Foto: Daniel Karlsson.


Sala Silverstadens poängmaskin Evelina Rösnäs skadade sig inför regionlägret i Västerås i början av december och tvingades då lämna återbud. Hon får en ny chans på lägret i Umeå.

- Hon har gjort en riktigt stark insats i Sala Silverstaden som SSL-rookie den här säsongen. Jag vill se henne i en ännu bättre miljö och se hur hon hanterar det, avslutar Söderström.


Här är hela truppen:

Målvakter:
Linnea Jonsson, IKSU
Malin Marklund, IKSU

Utespelare:
Iza Rydfjäll, IKSU
Emelie Wibron, IKSU
Cassandra Edberg, IKSU
Jenny Gustafsson, IKSU
Josefina Eiremo, IKSU
Frida Norström, IKSU
Victoria Wikström, IKSU
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Julia Nordin, IKSU
Therese Andersson, IKSU
Elin Tjärnström, IKSU
Frida Rydfjäll, IKSU
Sofie Andersson, IBK Dalen
Katarina Bjuhr, IBK Dalen
Linn Lundström, IBK Dalen
Emelie Nordlinder, IBK Dalen
Amanda Öhman, IBK Dalen
Evelina Rösnäs, Sala Silverstaden IBK
Nathalie Jakobsson, RIG Umeå IBF
Ida Sundberg, RIG Umeå IBF


Författare: Daniel Karlsson