Truppen till regionlägret i Jönköping - Innebandy.se
2012-11-29 13:00

Truppen till regionlägret i Jönköping

Förbundskapten Curt Söderström har tagit ut 22 spelare till damlandslagets tredje regionläger som genomförs i Jönköping den 6 december.

- Truppen är en mix av etablerade och nya spelare. Utmärkande är att den innehåller fler spelare från lägre serier, säger Curt Söderström.

Från U19-landslagstruppen som spelade VM i Slovakien i våras syns målvakten Beverly Smedenäs (Malmö FBC), backarna Therese Linde (Malmö FBC), Stephanie Boberg (FBC Engelholm), Caroline Hadelund (Jönköpings IK) och forwarden Felicia Tiri (Warberg IC).

- Det är flera spelare som lämnat eller snart kommer att lämna U19-landslaget. Därför är det viktigt att vi i landslagsledningen visar spelarna att vi ser dem. Det blir intressant att se hur spelare som Beverly Smedenäs hanterar klivet från division 2 till landslaget. En storväxt målvakt med bra rörlighet som vågar ta för sig, säger Söderström och fortsätter:

- Jag hoppas att regionlägrena ska ge spelarna en kick och att de vill storsatsa på spel i damlandslaget. Landslagskarriären är inte över bara för att de lämnar U19-landslaget.

Upplägget för regionlägret i Jönköping kommer att vara identiskt med de övriga tre lägrena vad gäller teori och övningar. Det första regionlägret genomfördes den 6 september i Mora, och var enligt spelarna positivt.

- Jag vill få samma gensvar på det här lägret som jag fick på spelarutvärderingen efter det första regionlägret. Spelarna ska inse seriositeten i det vi gör, känna sig uppmärksammade och förstå vad som krävs för att vara med i A-landslaget. Det ska kännas stort att få dra på sig landslagströjan ihop med andra A-landslagsaspiranter, säger Söderström och fortsätter:

- Förhoppningsvis berättar spelarna för sina lagkompisar i klubblaget vad som krävs för att platsa i A-landslaget. Kanske ger det en domino-effekt.

Det fjärde och sista regionlägret genomförs i Umeå den 16 januari.


Truppen till regionlägret i Jönköping 6 december

Målvakter
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Anna Jakobsson, Endre IF
Malin Andreasson, Endre IF
Olivia Ruthström, Endre IF
Stephanie Boberg, FBC Engelholm
Caroline Hadelund, Jönköpings IK
Hanna Aronsson, Jönköpings IK
Mathilda Groth Nilsson, Jönköpings IK
Sofia Haglund, Linköping IBK
Emelie Rosén, Linköping IBK
Anna Wiman, Linköping IBK
Therese Linde, Malmö FBC
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Sofie Engel, Pixbo Wallenstam IBK
Johanna Dahlin, Pixbo Wallenstam IBK
Julia Larsson, Pixbo Wallenstam IBK
Sara Helin, Pixbo Wallenstam IBK
Alice Bengtsson, Pixbo Wallenstam IBK
Lisa Andebratt, Pixbo Wallenstam IBK
Madelen Jonsson, Warberg IC
Felicia Tiri, Warberg IC


Läs mer:
Mer info och datum för damlandslagets regionläger
Truppen till damlandslagets första regionläger
Truppen till damlandslagets andra regionläger


Författare: Daniel Karlsson