2018-04-12 19:46

Tjusberg förlänger kontraktet med damlandslaget


Foto: Idrottsfoto

Damlandslagets läktarcoach Per Tjusberg har varit starkt bidragande till framgångarna de senaste säsongerna. Nu är det klart att han fortsätter över nästa VM också.

Per Tjusberg har varit en del av damlandslagets stab i fyra år, och nu blir det alltså minst ytterligare två år.

- Han och jag är de som är kvar från den ”gamla” staben. Han är otroligt viktig i sin roll som läktarcoach där han scoutar våra motståndare, men också för vår vidareutveckling av vårt spel via videoanalys. Han jobbar mycket på individnivå med spelarna kring spelaranalys. Han har ett mycket bra öga för smådetaljerna som kan avgöra och utveckla vårt spel, men också på individuell nivå. En enormt viktig pjäs i den här staben i jakten på ett nytt VM-guld, säger förbundskapten Åsa Karlsson om Tjusbergs förlängning.

Tjusberg har blivit populär i landslaget för sitt sätt att analysera spelet och att se detaljer som kan utveckla spelarna både som lag och individuellt.

Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström:

- Vi är mycket glada att Per fortsätter i sin roll. Per har varit en stark bidragande kraft i utvecklingen av svenska landslagets spel de senaste åren, både på lagnivå och i arbetet individuellt med spelarna.

Tidigare i veckan blev det officiellt att Josefina Eiremo är klar som ny team manager och Karolina Widar som ny assisterande förbundskapten.


Författare: Anton Rosenblad