Studentdamerna vann internationell utmärkelse - Innebandy.se
2012-10-22 15:00

Studentdamerna vann internationell utmärkelse

Sveriges Akademiska Idrottsförbunds (SAIF) internationella pris gick i år till damernas studentidrottslandslag i innebandy.Svenska laget efter guldmedaljen på student-VM i Prag. Foto: IFF.


Damlandslaget, som tog guld i student-VM på ett imponerande sätt, vann utmärkelsen med följande motivering:

För deras magnifika prestation vid Student-VM i Prag 2012. Damlaget vann guldet efter att ha gått obesegrat genom hela turneringen. Vinsten innebar Sveriges tredje raka mästerskapstitel, vilket är full utdelning sedan grenen infördes på Student-VM-programmet 2008

Priset delades ut i samband med SAIF:s förbundsmöte i Linköping i helgen och mottogs av Pixbospelarna Julia Larsson och Sofie Engel.

Förbundskapten Curt Söderström kommenterar utmärkelsen - och prestationen i student-VM.

– Vi samlades på Arlanda, en grupp med 20 spända men fokuserade elitspelare och fyra ledare. Spelare som tidigare aldrig spelat tillsammans, endast mot varandra. En träning och fem matcher senare stod vi där gemensamt med guldmedaljen. Vad som hände var att alla spelare och ledare bidrog med ett fantastiskt engagemang och glädje som gjorde att alla fullt ut visade hur bra svensk innebandy är. Inom innebandyn är vi väldigt stolta över denna utmärkelse. Detta gör att vi fortsätter arbeta hårt för att vår sport kommer synas såväl i Universiaden som OS, vilket är vår vision.


Läs mer om SAIF på deras hemsida.


Författare: Daniel Karlsson