Stor potential i studentlandslaget - Innebandy.se
2012-04-02 14:58

Stor potential i studentlandslaget

Förbundskaptenen Curt Söderström har tagit ut truppen till det studentlandslag som ska spela student-VM i Tjeckien 23-27 maj.

Truppen består av 19 elitseriespelare och en division 1-spelare.

– Det är en spännande trupp med mycket kunnande och mycket fart, sådant jag attraheras av, säger förbundskapten Curt Söderström.

Förutom att vinna är ett av målen med student-VM att hitta potentiella landslagsspelare inför framtiden, fortsätter Söderström.

– Vi åker dit med öppna ögon och om vi lyckas få våra spelare att ha roligt och arbeta som en enhet så kommer vi vara med och slåss om guldet. Mästerskapet blir också ett tillfälle att se hur nya spelare tar till sig spelsättet i damlandslaget. De som presterar bra ökar ju givetvis sina chanser för landslagsspel, säger Söderström.

På målvaktssidan finns landslagsmeriterade Sandra Fredriksson från KAIS Mora med i truppen. Från det landslag som vann VM-guld i Schweiz för några månader sedan, återfinns Emelie Wibron, Malin Eriksson och Elin Tjärnström.

– Det finns ytterligare spelare med landslagsmeriter, men också flera unga lovande spelare med meriter från U19-landslaget. De har chansen att visa framfötterna inför landslagsledningen, säger Söderström.

– Det ska bli intressant att se hur exempelvis Sara Helin, Pixbo Wallenstam, kan prestera i den här miljön. Även spelare som Julia Larsson, Moa Schilström och Malin Wikström blir intressanta att se.

Student-VM avgörs alltså i Tjeckien 23-27 maj och för spelarna är det rakt in i hetluften som gäller.

– Det blir en utmaning att sy ihop spelet utan några träningar, men jag utgår från att alla vill vinna och kommer att göra sitt yttersta. Sen ska vi inte glömma att ha roligt också, avslutar Curt Söderström.Malin Eriksson är en av de 20 damspelare som representerar Sverige i student-VM i Tjeckien 23-27 maj. Foto: Daniel Karlsson.


Truppen:

Målvakter
Sandra Fredriksson, KAIS Mora IF
Linnea Jonsson, IKSU

Backar
Sofie Andersson, IBK Dalen
Sofie Engel, Pixbo Wallenstam IBK
Malin Eriksson, Djurgårdens IF IBF
Alexandra Högberg, Rönnby IBK
Emelie Nordlinder, IBK Dalen
Emma Torikka, IKSU
Emelie Wibron, IKSU

Forwards
Sara Bergström, Linköping IBK
Johanna Dahlin, Pixbo Wallenstam IBK
Sara Helin, Pixbo Wallenstam IBK
Johanna Holmbom, IBF Falun
Helga Karlsson, Djurgårdens IF IBF
Julia Larsson, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Schilström, Rönnby IBK
Elin Tjärnström, IKSU
Camilla Wahlström, Endre IF
Malin Wikström, Rönnby IBK
Lina Örnberg, IBK Dalen


Författare: Daniel Karlsson