2018-04-13 05:47

Ny materialförvaltare och fysioterapeut i damlandslaget


Foto: Per Wiklund

Damlandslaget får både en ny fysioterapeut och materialförvaltare. I förbundskapten Åsa Karlssons stab kliver nu Anders Laurell och Kjell Söderberg in.

Tidigare i veckan presenterades det att Josefina Eiremo blir ny team manager och att Per Tjusberg fortsätter som läktarcoach i damlandslaget.

Nu är det klart att det blir en ny fysioterapeut och materialförvaltare också.

Anders Laurell tar över efter Christine Andrén som fysioterapeut.

- Anders har själv spelat innebandy på en hög nivå och har tidigare jobbat som fysioterapeut för bland annat AIK i SSL. Så det känns toppen att ha en fysioterapeut med så stort innebandykunnande, säger förbundskapten Åsa Karlsson om Laurell och får medhåll av Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström:

- Anders har en gedigen bakgrund som fysioterapeut. Han har själv spelat på elitnivå och den idrottsspecifika ingången har varit viktig för oss i arbetet med den nya staben.

Daniel Sjöö deklarerade efter damlandslagets VM-guld i Bratislava att han slutar som materialförvaltare. Han ersätts nu av Kjell Söderberg.

- Jag har känt "Kjelle" sedan tiden jag spelade i Högdalen. Han är en riktig föreningsmänniska som blir perfekt för den här rollen, en roll som jag alltid har värderat högt. Det är viktigt att allt fungerar och är på plats inför träning och match, så att spelarna enbart kan koncentrera sig på det de ska göra, säger Åsa Karlsson om sitt nyförvärv.

Joakim Lindström om Söderberg:

- En föreningsmänniska ur den klassiska ideella skolan som funnits med inom idrotten i många år. Jag tror att Kjell kommer passa in alldeles perfekt hos damlandslaget.


Författare: Anton Rosenblad