2018-04-12 08:29

Karolina Widar ny assisterande förbundskapten


Karolina Widar efter ett av sina fyra VM-guld.

Den mesta landslagsspelaren genom tiderna, Karolina Widar, blir ny assisterande förbundskapten damlandslaget.
- Det är en väldigt spännande tid för landslaget, säger hon.

Med 108 landskamper, flest av alla damlandslagsspelare, och flera år som kapten avslutade Karolina Widar spelarkarriären 2013. Redan året efter det blev hon värvad som team manager till U19-damlandslaget, där Åsa Karlsson då var förbundskapten.

Nu har Karlsson återigen plockat in Widar – som assisterande förbundskapten till henne.

- Det ska bli jättespännande. Det är en väldigt spännande tid för landslaget. Det är bara att kolla på U19-sidan där Finland är och nafsar hela tiden. Och de två senaste VM-finalerna för damlandslaget var ju superjämna och kunde ha slutat hur som helst.

Att nu Widar och Karlsson får jobba tillsammans igen är något den forna kaptenen gillar.

- Jag har jobbat med ”Kotten” tidigare i U19 och trivdes bra med det. Jag tror att vi kompletterar bra. Vi är drivna och målinriktade.

Även Åsa Karlsson är nöjd med värvningen av Widar.

- Hon brinner för försvarsspelet och har idéer om hur vi ska utveckla det vidare. Det blir en bra kombo då jag gärna jobbar med att fortsätta utveckla vårt anfallsspel och hitta detaljer i det som gör att vi kommer att bli ännu bättre i vårt spel över hela banan. Av tidigare erfarenhet, då vi jobbade ihop i U19-landslaget, vet jag att ”Karro” är en person som ställer höga krav både på sig själv och sin omgivning. Det gäller att vara på tå när man jobbar med henne, något som jag ser som en enorm styrka och som jag värdesätter högt. Det känns tryggt att ha henne vid min sida och i staben mot VM 2019 där målet så klart är guld.

Joakim Lindström, Svensk Innebandys landslagschef:

- Det är väldigt roligt och spännande att Karolina har antagit den här utmaningen. Efter alla sina år i landslaget är det en miljö hon känner igen. Hon är en vinnare med verktyg att ta lagets utveckling vidare.

Tidigare i veckan presenterades Josefina Eiremo som ny team manager i damlandslaget.


Författare: Anton Rosenblad