Forsberg nöjd med sin debut - Innebandy.se
2012-04-28 20:53

Forsberg nöjd med sin debut

Elin Forsberg spelar till vardags i Karlstad IBF. När hon blev uttagen i landslaget drömde hon om att få göra debuten på sin hemmaplan i Karlstad och idag kom den. En debut som hon fick beröm för av förbundskapten Söderström.

Liksom Linnea Lexe igår blev två insläppta mål facit efter dagens match mot Schweiz för målvakten Elin Forsberg.

- Elin gjorde en riktigt bra debut. Hon ska ha stor beröm för sin insats, säger förbundskaptenen Curt Söderström.


Elin Forsberg. Till vardags i Karlstad IBF, men nu i svenska landslaget. Foto: Per Wiklund.

Forsberg själv är lite mer sparsam med berömen.

- Det kändes bra. Helt nöjd är jag inte med tanke på straffarna och så. Men det kändes ändå bra att få göra debuten. Nu har jag fått lite mer kött på benen och fått höra vad jag behöver jobba på för att ta nästa steg, säger Forsberg som inte är van att spela den här typen av matcher.

- Det har varit tufft och intensivt, men väldigt, väldigt roligt. Jag vet ju vad jag behöver träna på nu i alla fall. Det finns mycket att göra helt klart, säger Forsberg.

Ny i laget och ny i gruppen. Men hon får stor hjälp av sin rumskompis.

- Jag bor tillsammans med Martina Lööf och det är en jättebra tjej. Hon hjälper mig mycket, men alla har varit jättesnälla och välkomnat mig med öppna armar. Det är riktigt bra tjejer allihopa, säger hon och fortsätter:
- Man spelar tillsammans med de bästa tjejerna i världen och det är klart att man vill få chansen igen, men det vet man ju inte nu. Det är bara att jobba hårt.


Författare: Lars Lindberg