Flera nygamla profiler får chans igen - Innebandy.se
2012-10-22 11:58

Flera nygamla profiler får chans igen

Sofie Andersson har inte spelat i landslaget sedan 2007, Anna Jakobsson får förnyat förtroende och Linn Lundström och Johanna Dahlin har inte blivit landslagsuttagna sedan Curt Söderström blev förbundskapten – men är nu med. Här kommenterar förbundskaptenen uttagningarna.

Sofie Andersson, IBK Dalen
- Har två landskamper för länge sedan. Redan ifjol gjorde hon en fantastisk fin säsong, framför allt i slutspelet, och i student-VM var hon en av de bättre spelarna. Sofie har utvecklat det vi ville att hon skulle jobba på – spelet med boll. Det är ingen diskussion att hon förtjänar denna chans.

Linn Lundström, IBK Dalen
- Jag har haft samtal med henne då hon har undrat vad hon skulle jobba med för att komma med igen och hon har verkligen tagit till sig det. Hon vårdar boll bättre på offensiv planhalva och är i ständig rörelse både med och utan boll.

Johanna Dahlin, Pixbo Wallenstam IBK
- Jag har inte tagit ut henne till A-landslaget tidigare men hon visade positiva egenskaper i student-VM och nu vill jag se om hon kan göra det i den här miljön också. Hon är en av de absolut största lirarna i SSL och är oerhört spelskicklig.

Anna Jakobsson, Endre IF
- Står för offensiva djupledslöpningar som är väldigt bra och jag upplever att hon nu vårdar bollen bättre. Anna förtjänar därför ytterligare tillfälle att visa upp sig. Hon var vänsterforward i Karlstad men nu är hon uttagen på sin naturliga plats som högerforward.