2012-11-03 22:08

Dam: Mathilda By efter segern mot Schweiz

Innebandy.se pratade med Mathilda By som debuterat i landslaget den här EFT-helgen i Zürich.

Hur beskriver du matchen?
- Schweiz bjuder upp till match i början då vi inte riktigt är på tårna. Men ju längre matchen går blir vi bättre och bättre.

Du debuterade i fredags, hur känns det att vara med i landslaget?
- Jag känner några sedan tidigare från U19-landslaget och sedan har jag med mig Karro och Scheer från Rönnby (Karolina Widar och Sanna Scheer) vilket är en trygghet. Det är en skön grupp, en blandning av alla möjliga människor.

Igår fick du beröm av Söderström för att hitta bra ytor, vilka andra styrkor har du som spelare?
- Min största styrka är mitt skott och speluppfattning. Jag håller mig mest ute på kanten i klubblaget, men här i landslaget har jag fått direktiv om att även stega in i mitten mer. Det har väl gått sådär tycker jag, men det är sådant som kommer utvecklas med tiden.

Du har varit extremt nära att göra mål under matcherna mot Tjeckien och Schweiz men 3-4 stolpträffar har stoppat dig. Hur kändes det när du satte straffen idag - som faktiskt gick stolpe in?
- Det var jätteskönt. Men det är fortfarande inte under match, på riktigt. Det kanske är ödet att jag inte ska göra mål nu. Det är ganska frustrerande men kommer väl någon gång hoppas jag.


Mathilda By var den enda av svenskorna som satte sin straff i den avslutande straffläggningen. Foto: unihockey-fotos.ch.

 


Författare: Daniel Karlsson