2013-04-27 19:52

Dam: Marklunds jätteräddning gav Sverige segern

IKSU-målvakten Malin Marklund blev en av de stora hjältinnorna mot Finland i Euro Floorball Tour i tjeckiska Brno. En enhandsräddning på slutet innebar att Sverige höll undan till 3-2.

- Det var viktigt och skönt att vinna mot Finland. De höjde sig jämfört med Finnkampen och visade mer kvalité nu. Men vi är ett bättre lag och kunde avgöra när det väl gäller. Även om vi inte överlevererade så kunde vi ändå sätta punkt när vi hade kniven mot strupen, säger Malin Marklund.


Malin Marklunds hand räddade segern åt Sverige. Foto Per Wiklund

Vad säger du om din insats?
- Den var okej. Jag var ganska vaken hela matchen, de kom lite pulserande som förbundskapten Curt Söderström skulle sagt så det gällde att hela tiden vara med. Det är klart att det var skönt att göra den räddningen på friläget på slutet, den blev viktig.

Du har slagit dig in i landslaget rejält nu - hur ser du på VM?
- Man är aldrig bofast i landslaget men de läger jag varit med på har känts bra. Jag vet vad jag kan och har lyckats leverera helt okej. VM är målsättningen men det är tuff konkurrens så inget alls är klart. Jag ska fortsätta leverera, göra en bra försäsong i Pixbo Wallenstam och komma in bra till nästa säsong.


Författare: Sebastian Nurmi