2014-09-09 21:10

Våra föreningar skapar VM-succéVM i innebandy är på väg att bli en publiksuccé. Inte minst tack vare ett unikt samarbete med alla lokala föreningar i Göteborg.


Då organisationen för årets största idrottsmästerskap i Sverige i våras drog upp riktlinjerna för hur VM i innebandy (5–14 december) fanns det bland annat ett par extra viktiga punkter.

Det ska bli en folkfest.
Det ska bli en manifestation får vår sport.
Det ska bli något alla kommer att minnas.
– Vi förstod snabbt att alla föreningar i distriktet är hjärtat och lungorna i vår verksamhet och att deras engagemang och involvering är av oerhörd betydelse, berättar Ulf Widell, förbundschef på Göteborgs Innebandyförbund.

En idé var att inkludera möjligheten att följa VM på plats i Scandinavium och Lisebergshallen via en del av anmälningsavgiften till årets seriespel. Detta genom att lägga på en administrationsavgift.
– Det togs emot på ett fantastiskt vis och vi beslutade därför att samtliga 450 lag i distriktet erhåller 20 biljetter vardera till någon av Sveriges tre gruppspelsmatcher. det finns dessutom möjlighet för varje lag att boka ytterligare 40 biljetter till något annat pass under turneringen.

Liknande erbjudanden har tidigare gått ut i samband med olika innebandyevenemang, som exempelvis landskamper och elitmatcher.

– Men responsen har aldrig varit i närheten av det vi upplevt nu och det känns oerhört tillfredsställande att innebandy–Göteborg vill vara med och gör det här till en idrottsfest.

Kommande veckor ska över 11 000 VM-biljetter skickas ut till klubbar i distriktet.

– Ett VM på hemmaplan och med världens bästa spelare, det är inte så ofta vi kan erbjuda något sådant till alla som håller på med innebandy. Som förbundschef är jag stolt över föreningarnas engagemang, avslutar Widell.
Totalt finns 27 000 biljetter avsatta för föreningsverksamheten i Göteborg. Inom kort kommer dessutom de tolv flick– och pojklag som utsetts till ambassadörslag för VM att presenteras.

Författare: Ulf Widell