Starten för gemensam värdegrund har gått

 

Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna Väst bjöd vi, den 11 mars, in till en träff med distriktets föreningsledare för att diskutera värdegrundsfrågor och byta erfarenheter från våra olika föreningar.

Vi utgick ifrån den programsatsning som Utbildningsradion och SVT sänder under namnet ”Idrottens himmel och helvete”. Programmen, som sänds på onsdagar i SVT 1 22.00, ska skapa diskussion kring bl.a toppning, selektering, utanförskap, träning och vilka drivkrafter som styr idrottandet hos barn och ungdomar.

Förutom ledare/föreningsrepresentanter från Ale IBF, IBF Backadalen, Bergums IF, Eken IBK, FBC Lerum, Kärra IBK, Lindome IBK, Pixbo IBF och IBK, Sportlife Kungälv IBK, Skår IBK, Utbynäs SK och Öckerö IBK hade vi även med oss Henrik Orrbeck från BRIS, Anna Eliasson från Friends, Johan Gadd som är Distriktsidrottschef på Västsvenska Idrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna och Frank Andersson Ordförande Västsvenska Idrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.

För oss på Göteborgs Innebandyförbund var syftet med denna kväll, dels att starta ett forum för att tillsammans diskutera värdegrundsfrågor och kopplingen till vår nya utvecklingsmodell, SIU och dels att skapa relationer mellan våra föreningsledare.
Programmen väcker många frågor om hur vi bedriver vår idrottsverksamhet i våra föreningar. Det finns en riktlinje från staten och Riksidrottsförbundet att all idrott ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv, samtidigt som vi har SIUn att förhålla oss till.

Vi tror att vi tillsammans med er föreningsledare, både organisationsledare och aktivitetsledare, lättare kan rita denna karta för framtidens innebandy i vårt distrikt om vi hjälps åt. Ni har unika erfarenheter från era uppdrag som ledare som är värdefulla för att detta ska bli något bra.

Kvällen bjöd på många bra diskussioner och infallsvinklar och att det finns mycket engagemang för värdegrundsfrågor ute i vårt distrikt är det absolut ingen tvekan om. Det stärker relationerna mellan ledare och föreningar och ger oss på förbundet inspiration att fortsätta med dessa träffar med olika teman längre fram i vår.

Vi upplevde att deltagarna på denna kväll var mycket intresserade att hålla denna boll i rullning och en majoritet önskade ett tema kring toppning och selektering.

 

Den 5 maj klockan 18.00 träffas vi igen, plats meddelas senare.

Ni kan anmäla er redan nu till jaana@gibf.se

 

OBS! Idrottens himmel och helvete sänder nu några veckor fram program med goda exempel! Titta på onsdagar 22.00 på SVT 1 eller på SVT Play (UR)

Idrottens himmel och helvete
http://urplay.se/Produkter/179527-Idrottens-himmel-och-helvete

Tränarens himmel och helvete
http://urplay.se/Produkter/180958-Tranarens-himmel-och-helvete

 

Deltagare på träffen den 11 mars