Pixbos Jan Inge Forsberg till final i EldsjälsgalanInnebandyledaren Jan Inge Forsberg i Mölnlycke är en av finalisterna i Eldsjälsgalan 2015.

 – Alla tre kandidaterna till Årets Eldsjäl har åstadkommit extraordinära saker i sina föreningar. Vi har tre fantastiska finalister, säger Ingvar Oldsberg som leder galan direkt i TV4.

 Till utmärkelsen Årets Eldsjäl har de tio kandidaterna nu blivit tre och Pixbos Jan Inge Forsberg är en av dem. Hans multiroll i föreningen i kombination med hans pålitliga engagemang är anledningen.

 Det är på Eldsjälsgalan 5 mars som Årets Eldsjäl utses. Galan, som är en hyllning till det svenska föreningslivet, direktsänds i TV4 och leds av Ingvar Oldsberg

– Jag vill att ungdomar här i Härryda där vi bor ska ha en vettig sysselsättning. Att få se dem ha kul tillsammans och ha en gemenskap är det som gör att man drivs av det här dag efter dag, säger Jan Inge Forsberg själv om sin motivation som ledare.

 Att Forsberg, också känd som ”Mr Innebandy” i Mölnlycke, nu har gått vidare i nomineringsprocessen inför Eldsjälsgalan beror på hans oförvitliga engagemang i Pixbo. Han har sedan starten på 80-talet haft i stort sett varenda roll man kan ha i en förening.

 – Det viktigaste är, och det dröjer en stund att lära sig det tror jag, det är att man måste se alla. Alla måste få synas. Det tror jag är viktigt som ledare, säger han.

Forsberg har i många år kämpat för den arena som nu är på gång att byggas i Mölnlycke. När han fick nej från politikerna så startade han ett eget parti, Sportpartiet, vilket gav ett mandat i kommunfullmäktige. Som ledamot där under den senaste mandatperioden fick han till slut sin arena som just nu projekteras och beräknas stå klar 2017.

– En röst är inte så mycket, men jag har försökt påverka politikerna och efter tolv års krigande har vi äntligen fått till en arena i kommunen, berättar han.

Arenan kommer ha en publikkapacitet på minst 1600 åskådare och kommer dessutom husera en träningsplan.
 – Det här är mitt kall, det är mitt liv. Jag tycker det är en fantastisk resa att få vara med på detta, säger han.

Övriga finalister i Eldsjälsgalan är Mikael Andersson, Kungälv, som ligger bakom Karatebussen och friidrottsledaren Kristina Söderlund, Alunda, som ordnade en ny friidrottsanläggning.