2015-04-14 08:56

Göteborgsdomare utsedda till Årets domare


SIBF utser årligen Årets Domarpar på respektive dam- och herrspår. Säsongen 2014/2015 har en jury bestående av SIBF:s tjänstemän med ansvar för domarfrågor, ansvariga SSL-coacher samt SIBF:s coachansvarige tillika representant i IFF:s domarkommitté, varit de som beslutat om titeln Årets Domarpar.

För att få priset som Årets Domarpar skall domarna uppfylla vissa specifika krav vars syfte dels är att visa vad som utmärker ett bra domarpar. Dessutom skall man ha visat på en positiv utveckling samt ha en strävan att kunna verka som en god ambassadör för SIBF i internationella sammanhang. Det är med stor ära Göteborgs Innebandyförbund kan gratulera Ola Hamberg och Daniel Skoog som av SIBF har blivit utsedda till årets domarpar på herrsidan. Olas och Daniels arbete och professionella inställning gör dem till fina föredömen för distriktets domare och representanter för Göteborgs distrikt.


SIBF:s motivering lyder enligt följande:
Daniel och Ola har under säsongen fortsatt sin positiva utveckling mot högsta internationell nivå. De dömde VM för herrar i Sverige (Göteborg), där de visade att de inte bara är nummer ett i Sverige utan också i världen. Domarparet är uppskattat internationellt där de som ambassadörer för Svensk Innebandy bidrar till andra domares utveckling. Daniel och Ola har genom sitt ledarskap visat på god förmåga att leda sina matcher vilket skapat ett förtroende hos spelare och ledare. 

 

 

Bild från när paret dömde SM-finalen i Malmö 2014

Årets domarpar på damsidan säsongen 2014-2015 blev Therese Edin och Frida Nilsson.